Miehet Espoon Tennisseura Grani-Tennis Helsingin Lawn-Tennis Klubi HVS-Tennis Sata-Tennis Smash Kotka Smash-Tennis Tampereen Tennisseura TVS Valkeakosken Tennis
Naiset Espoon Verkkopalloseura ry Grani-Tennis HVS-Tennis Oulun Verkkopalloseura Smash Kotka Smash-Tennis Tampereen Tennisseura Ålk
MIEHET
SARJATILANNE
  O V-T P
ETS 0 0-0 0
GT 0 0-0 0
HLK 0 0-0 0
HVS 0 0-0 0
Sata 0 0-0 0
Smash 0 0-0 0
Smash-Kotka 0 0-0 0
TVS 0 0-0 0
TaTS 0 0-0 0
VT 0 0-0 0
 
Koko sarjataulukko
 

15.3.2015

GT ja TaTS trillerien kautta miesten Norpe Tennisliigan finaaliin

Miesten Norpe Tennisliigan välieristä osattiin odottaa tasaisia. Ja odotukset palkittiin, sillä molemmat ottelut tarjosivat jännittävää tennisviihdettä koko rahan edestä.

Kauniaisissa GT isännöi liiganousija Smash-Kotkaa. Kotkalaiset saivat otteluun lentävän lähdön. Ensin ykkösten ottelussa Boris Chernov ei antanut mahdollisuuksia kotijoukkueen Panu Virtaselle ja vei voiton 6-3,6-2. Heti perään Pavel Shchaya-Zubrov sysäsi GT:n kuilun partaalle 6-3,6-1 voitolla Christian Johanssonista. Tässä vaiheessa moni oli jo valmis unohtamaan toiveet runkosarjan voittajan finaalipaikasta. Kolmosten ottelussa kotijoukkueen Jaan Fredrik Brunken joutui tekemään täyden työn ensimmäisessä erässä Ville-Petteri Ahtia vastaan. Ensimmäisen erä voitto tuli tiebreikin kautta ja toinen jo selvemmin 6-2. Näin ratkaisua haettiin nelinpeleistä.

Pientä draamaa koettiin jo ennen, kun ensimmäistäkään palloa nelinpeleistä oli pelattu. Kotkalaisten ykköstähti Chernov loukkasi selkäänsä alkulämmittelyssä ja hetken oli epävarmaa, pystyykö hän pelaamaan. Chernov saatiin kuitenkin pelikuntoon ja nelinpelit pääsivät käyntiin.

Nelinpelit alkoivat granilaisten komennossa. Ykkösparissa Virtanen/Johansson vei ensimmäisen erän 6-3 Chernovia ja Ville-Petteri Ahtia vastaan. Toisella kentällä Hannu Piiroinen ja Brunken ottivat avauserän samoilla lukemilla Shchaya-Zubrovilta ja Valtteri Ahdilta. Kakkosten nelinpelissä Piiroinen/Brunken jatkoi vahvasti myös toisessa erässä ja kirjasi senkin GT:lle 6-3. Ykkösten kentällä tahti kuitenkin muuttui ja kotkalaiset veivät toisen erän 6-4. Näin finaalipaikka ratkaistiin supertiebreikissä. Siinä Virtanen ja Johansson olivat terävämpiä ja ottivat finaalipaikan kotijoukkueelle 10-2 voitolla.

Toinen semifinaali pelattiin Myllypurossa ja siinä kohtasivat Smash ja TaTS. Ykkösten ottelussa kokenut Lauri Kiiski ei antanut nuorelle Mika Kososelle mahdollisuuksia ja vei voiton 6-1,6-2. Toisessa kaksinpelissä Joel Popov näytti jo vievän tamperelaiset ratkaisevan tuntuiseen 2-0 johtoon, mutta Timo Nieminen toipui avauserän 1-6 tappiosta, vei toisen 6-4 ja taisteli ratkaisevassa erässä 11-9 voiton. Kolmosten ottelussa Tero Vilen voitti Tuomo Ojalan 6-1,7-6 ja näin nelinpeleihin lähdettiin tamperelaisten 2-1 johdossa.

Ykkösten nelinpelissä Kosonen parinaan Rasmus Lindström sai vastaansa Popovin ja Timi Kivijärven. Toisessa nelinpelissä Nieminen ja Ojala haastoivat Kiiski/Vilen kaksikon. Molempien nelinpelien ensimmäiset erät olivat tasaisia ja päätyivät katkaisupeliin. Niistä ykkösten ensimmäinen erä kirjattiin TaTS:lle, mutta kakkosten ottelussa Smashin pari vei erän. Toiset erät jatkuivat tasaisina. Kiiski ja Vilen veivät oman ottelunsa ratkaisun kolmanteen erään. Tamperelaisten finaalipaikka varmistui, kun ykkösten nelinpelissä Popov ja Kivijärvi voittivat toisenkin erän 7-6. Kiiski ja Vilen kaunistelivat vielä lukemia voittamalla oman nelinpelinsä. Näin loppulukemat olivat 4-1 TaTS:n hyväksi.

Miesten loppuottelussa nähdään siis puolustava mestari Tampereen Tennisseura ja tämän vuoden runkosarjan ykkönen Grani Tennis. Ottelu pelataan Freedom Fund Arenalla Kauniaisissa tulevana lauantaina 21.3. klo 14 alkaen.Päivittänyt:

Tennisliitto

Suomen Tennisliitto

Kaikki uutiset
NAISET
SARJATILANNE
  O V-T P
EVS 0 0-0 0
GT 0 0-0 0
HVS 0 0-0 0
OVS 0 0-0 0
Smash 0 0-0 0
Smash-Kotka 0 0-0 0
TaTS 0 0-0 0
ÅLK 0 0-0 0
 
Koko sarjataulukko