Miehet Grani-Tennis Helsingin Lawn-Tennis Klubi HVS-Tennis Sata-Tennis Smash Kotka Smash-Tennis Tampereen Tennisseura TVS Valkeakosken Tennis Varte
Naiset Grani-Tennis HVS-Tennis LVS Smash Kotka Smash-Tennis Tampereen Tennisseura TVS Ålk

Smash-Kotka

Smash-Kotka

Viime kauden runkosarjassa Smash-Kotka sijoittui viidenneksi ja säilytti niukasti suoraan sarjapaikkansa. Asia varmistui vasta viimeisen runkosarjakierroksen puhtaalla voitolla – toisaalta pudotuspelipaikka jäi vain kahden pisteen päähän. Tulevalla kaudella kotkalaisten tavoitteena on sarjapaikan säilyttäminen.

Joukkueen runkopelaajina jatkavat kotkalaisen naistenniksen johtohahmo ja erittäin kokenut Nina Saarelainen sekä 17-vuotias Venla Ahti. Smash-Kotka menetti yhden pelaajan Tampereen suunnalle, kun Ella Haavisto vaihtoi TaTS:n riveihin. Joukkueeseen on nostettu kaksi viime kaudella Ykkösdivarissa pelannutta pelaajaa: nuori, 14-vuotias, oma kasvatti Eeva Ristola ja Natalia Lindberg.

- Kapealla kokoonpanolla mennään tulevaan kauteen, mutta taisteluvalmiita ollaan! Teimme seurassa päätöksen, että menemme omat pelaajat edellä. On hyvä, että pienet Smash-Kotkalaiset näkevät edustusjoukkueemme mahdollisuutena ja tulevaisuuden tavoitteena, kertoi kapteeni Pasi Ahti tunnelmista kauden alla.

Viime kaudella Saarelainen ja Ahti kantoivat suurimman vastuun. Ahti astui upeasti esille viime kaudella kirjaten 14 runkosarjaottelustaan seitsemän voittoa. Saarelaisen asenne ja kokemus tulevat myös tulevalla kaudella tarpeeseen.

- Emme katsele papereita, vaan keskitymme omaan tekemiseemme. Joukkueessa on sitkeitä Kaakkois-Suomen tyttöjä. Nina on kotkalaisen naistenniksen ruumiillistuma. Hänen asenne ja moraali työntekoon sekä kisaamiseen ovat huippuluokkaa – siitä on hyvä ottaa kaikkien mallia, kommentoi kapteeni Ahti vahvuuksista puhuttaessa.

Ennuste: Runkosarjan sijat 7-8. Materiaalin leveys ei välttämättä riitä tasaisessa keskikastissa. Yhtäkään takaiskua eivät kotkalaiset pelaajapuolella kestä – Saarelaisen esimerkkiä ja Ahdin nousujohteista suorittamista tarvitaan, jotta joukkue saavuttaisi tavoitteensa. Viime kauden venymiskyvyn ja mainitun sitkeyden avulla Smash-Kotkalla on kuitenkin mahdollisuutensa. 

Pelaajajärjestys (Suomen ranking): Nina Saarelainen (25.), Venla Ahti (40.), Eeva Ristola (273.), Natalia Lindberg

SARJATILANNE
Karsintasarja
  O V-T P
Smash-Kotka 3 6-2 6
HLK 3 5-1 5
LVS 3 2-6 2
SLT 3 1-5 1
 
Koko sarjataulukko


Runkosarja
  O V-T P
HVS 7 18-3 18
TaTS 7 14-7 14
ÅLK 7 11-10 11
GT 7 10-11 10
Smash 7 9-12 9
TVS 7 9-12 9
LVS 7 7-14 7
Smash-Kotka 7 6-15 6
 
Koko sarjataulukko
 
Pelatut ottelut
18.03.2018
SLT - HLK 0 - 0
Smash-Kotka - LVS 2 - 0