Miehet ETT Grani-Tennis HVS-Tennis Oulun Verkkopalloseura Sata-Tennis Smash Kotka Smash-Tennis Tampereen Tennisseura TVS Valkeakosken Tennis
Naiset Helsingin Lawn-Tennis Klubi HVS-Tennis LVS Oulun Verkkopalloseura Smash Kotka Smash-Tennis Tampereen Tennisseura Ålk
MIEHET
Tulevat ottelut
12.10.2024
ÅLK - HVS
ETT - LVS
Smash - GT
Smash-Kotka - TaTS
TVS - Sata
13.10.2024
TaTS - LVS
HVS - ETT
Smash-Kotka - TVS
Smash - ÅLK
Sata - GT
SARJATILANNE
  O V-T P
ETT 0 0-0 0
GT 0 0-0 0
HVS 0 0-0 0
LVS 0 0-0 0
Sata 0 0-0 0
Smash 0 0-0 0
Smash-Kotka 0 0-0 0
TVS 0 0-0 0
TaTS 0 0-0 0
ÅLK 0 0-0 0
 
Koko sarjataulukko
 

11.10.2017

Ykkösdivari: Mahdollisuus ponnistaa kohti kovempia otteluita

Ykkösdivari-kausi 2017-2018 käynnistyy myös tulevana viikonloppuna 14.-15.10. kymmenen otteluparin voimin usealla eri paikkakunnalla. Ykkösdivarissa joukkueet havittelevat lohkojensa voittoa, jolla irtoaisi paikka Tennisliigan nousukarsintoihin. Viime kaudella miesten puolella Turun Verkkopalloseura (TVS) ja Variston Tennis (VarTe) sekä naisten puolella niin ikään TVS ja Lahden Verkkopalloseura (LVS) osoittivat, että liigaan on täysin mahdollista nousta!

Ykkösdivarin seurattavuuteen ja kilpailullisuuteen panostettiin kaudella 2016-2017 luomalla selkeämpi yhteys Tennisliigaan. Tällä kaudella Ykkösdivari jatkaa viime vuotisella, uudistuneella konseptilla. Ykkösdivaria on helppo seurata Tennisliiga-sivuston kautta löytyvältä Ykkösdivari-osiolta: sieltä löytyvät otteluohjelmat, joukkueet, tulosseuranta ja kattavat tilastot.

– Ykkösdivarin ja Tennisliigan kilpailullinen yhteys on hieno asia – yksi parhaimmista asioista mitä kansallisessa tenniksessämme on tapahtunut viime vuosina. Ykkösdivari on kova ja tasainen sarja, jonka arvostus ja taso ovat nousseet aivan kuten Tennisliigankin. Erityisesti junioreille divari toimii polkuna ja kasvattamona kohti entistä kovempia otteluita. Mielestäni hyvää konseptia voisi jopa laajentaa läpi vuoden kestäväksi, jotta saataisiin vielä enemmän tasokkaita pelejä. Kokonaisuutena meillä on Suomessa hyvä ja toimiva sarjatennispuoli, kommentoi Smashin Juuso Nousiainen tyytyväisenä viime kaudelle uudistunutta Ykkösdivaria.

Alta löydät Ykkösdivarin tulevan kauden sarjamuodon sekä ennakkotunnelmat naisten ja miesten sarjoihin.

Lohkojen voittajat pääsevät tavoittelemaan paikkoja Tennisliigaan

Sekä naisten että miesten Ykkösdivarit ovat jaettuna kahteen lohkoon, A-lohko ja B-lohko. Kussakin lohkossa on kuusi joukkuetta. Lohkojen sisällä joukkueet pelaavat yksinkertaisen sarjan kaikki kaikkia vastaan. Runkosarja käynnistyy 14.10.2017 ja päätöskierros pelataan 10.2.2018.

Tuleva kausi käydään vielä edelliskauden tapaan 12 joukkueen sarjoina, mutta kaudelle 2018-2019 Ykkösdivari supistuu joukkuemäärältään saman kokoiseksi kuin Tennisliigakin – eli jatkossa divarissa on kymmenen miesten joukkuetta ja kahdeksan naisten joukkuetta. Tämä tarkoittaa, että tällä kaudella putoajia on normaalia enemmän.

Naisten puolella jokaisessa sarjaottelussa pelataan kaksi kaksinpeliä ja yksi nelinpeli. Miesten puolella pelataan yksi kaksinpeli enemmän. Jokaisesta voitetusta ottelusta saa joukkue pisteen sarjataulukkoon. Lohkojen voittajat pääsevät Tennisliigan nousukarsintoihin tavoittelemaan paikkoja korkeimmalta tasolta. Miesten puolella lohkojen viimeiset tippuvat suoraan II-divisioonaan ja toiseksi viimeiset ajautuvat putoamiskarsintoihin II-divisioonan lohkovoittajia vastaan. Naisissa lohkojen kaksi heikointa joukkuetta tippuvat suoraan II-divisioonaan ja kolmanneksi viimeiset karsivat paikkojensa puolesta.

Naiset

Naisten Ykkösdivarissa säilyminen vaatii siis tänä vuonna joukkueilta korkeamman sarjasijoituksen kuin viime kaudella, sillä vain lohkon kolme parasta joukkuetta säilyvät sarjassa varmuudella. Tietenkin lohkojen voittajille on luvassa mahdollisuus nousta Tennisliigaan edellisvuoden tapaan.

Oulun Verkkopalloseura (OVS) ja Grön-Vita Lawntennis Klubben (GVLK) putosivat viime kauden päätteeksi ulos Tennisliigasta ja palloilevat nyt Ykkösdivarissa. OVS:n ja GVLK:n lisäksi myös Espoon Verkkopalloseuralla (EVS) ja Helsingin Lawn-Tennis Klubilla (HLK) on kokemusta liigatasolta 2010-luvulla.

– Hienoa, että kausi alkaa jälleen. Mielenkiintoinen sarja on varmasti tulossa. Sarjatenniksen pelaaminen ja oman seuran edustaminen tuovat mukanaan motivaatiota ja halua näyttää. Ykkösdivarin seurattavuuden ja arvostuksen nousu on ollut hyvä juttu. Parhaamme lähdemme jälleen tekemään, kertoi Karjalan Tenniksen (KarTe) Satu Räsänen sarjakauden kynnyksellä.

Naisten A-lohko: GVLK, KarTe, EVS, Lahden Tenniskerho 2 (LT2), Sata-Tennis ja Suomen Lääkärien Tennisseura (SLT)
Naisten B-lohko: OVS, ETS, LT, HLK, Tampereen Tennisseura 2 (TaTS2) ja Mariehamn Lawn-Tennis Klubb (MLK)

Seuraa ainakin näitä –osio:
1) Viime kauden Tennisliiga –joukkueet OVS ja GVLK: nousu takaisin Tennisliigaan vai onko uusi sarjataso sopiva?

2) Sarjan TOP 5 –pelaajat Suomen rankingin mukaan: HLK:n Laura Juvonen (23.) ja Bea Kivikoski (24.), LT:n Kaisu Anttila (33.), TaTS:n Emma Eerola (36.) ja KarTe:n Satu Räsänen (39.).

3) Lahden Tenniskerho: seuralla on ainoana kaksi joukkuetta edustettuna naisten sarjassa. Mitä lahtelaiset saavat aikaan?

Miehet


Miesten puolella sarjan tuleva supistuminen ei vaikuta suorien putoajien eikä putoamiskarsintoihin joutuvien määrään, vaan viime kaudelta tuttu sapluuna lohkojen heikoimman suorasta putoamisesta ja toiseksi viimeisen ajautumisesta karsintoihin on voimassa. Tosin sarjassa on tänä vuonna viime kautta vähemmän joukkueita, joten kilpailuasetelma on ehkä aavistuksen kireämpi.

Tulevalla kaudella sarjassa nähdään useita entisiä Tennisliiga-joukkueita. Break Point ja Tennis Club Tapiola (TCT) ovat uuden tilanteen edessä, kun Tennisliiga vaihtui Ykkösdivariin täksi kaudeksi. Tennisliigan tasoa ovat päässeet myös aistimaan 2011-2016 välisenä aikana Jyväskylän Tennisseura (JTS), Åbo-Lawn Tennis Klubb (ÅLK) ja Karjalan Tennis (KarTe).

– Oli hienoa aikaa pelata Tennisliigassa ja nyt sitten Ykkösdivarissa, jonka pelitaso on kuulemani mukaan koventunut. Suomeen ja JTS:n riveihin on aina mukava tulla pelaamaan, kommentoi paluun Suomen kentille tekevä JTS:n Mikhail Balmashev.

Miesten A-lohko: Break Point, JTS, Espoon Tennisseura (ETS), Porin Verkkopalloseura (PVS), Smash2 ja Wasa Tennis Club (WaTC)
Miesten B-lohko: TCT, ÅLK, KarTe, Hyvinkään Tennisseura (HyTS), Smash-Kotka2 ja Turun Verkkopalloseura 7 (TVS7)

Seuraa ainakin näitä –osio:
1) Viime kauden Tennisliiga –joukkueet Break Point ja TCT: sama kysymys kuin naistenkin puolella, eli nousevatko viime kauden Tennisliiga-joukkueet takaisin vai onko uusi sarjataso sopiva?

2) Sarjan TOP 5 –pelaajat Suomen rankingin mukaan: ÅLK:n Dennis Kazistov (19.), PVS:n Patrick Stenfors (20.), Break Pointin Juho Paukku (21.) ja HyTS:n Mika Julin (27.) sekä Toni Rintala (32.). Lisäksi JTS on ainoa joukkue, jonka riveissä nähdään ulkomaalaispelaaja, venäläinen Mikhail Balmashev.

3) Sarjanousijat WaTC ja TVS7: jatkuuko nousukiito?Päivittänyt:

Tennisliitto

Suomen Tennisliitto

Kaikki uutiset
NAISET
Tulevat ottelut
12.10.2024
Smash - Smash-Kotka
TaTS - HVS
OVS - LVS
ÅLK - HLK
13.10.2024
HVS - HLK klo 12:00
SARJATILANNE
  O V-T P
HLK 0 0-0 0
HVS 0 0-0 0
LVS 0 0-0 0
OVS 0 0-0 0
Smash 0 0-0 0
Smash-Kotka 0 0-0 0
TaTS 0 0-0 0
ÅLK 0 0-0 0
 
Koko sarjataulukko