Miehet ETT Grani-Tennis HVS-Tennis Oulun Verkkopalloseura Sata-Tennis Smash Kotka Smash-Tennis Tampereen Tennisseura TVS Valkeakosken Tennis
Naiset Helsingin Lawn-Tennis Klubi HVS-Tennis LVS Oulun Verkkopalloseura Smash Kotka Smash-Tennis Tampereen Tennisseura Ålk
MIEHET
Tulevat ottelut
12.10.2024
ÅLK - HVS
ETT - LVS
Smash - GT
Smash-Kotka - TaTS
TVS - Sata
13.10.2024
TaTS - LVS
HVS - ETT
Smash-Kotka - TVS
Smash - ÅLK
Sata - GT
SARJATILANNE
  O V-T P
ETT 0 0-0 0
GT 0 0-0 0
HVS 0 0-0 0
LVS 0 0-0 0
Sata 0 0-0 0
Smash 0 0-0 0
Smash-Kotka 0 0-0 0
TVS 0 0-0 0
TaTS 0 0-0 0
ÅLK 0 0-0 0
 
Koko sarjataulukko
 

21.1.2019

Vieraskynässä GT:n Hannu Piiroinen: "Tennisliiga on Suomen kansallisen tenniksen parhaita näyteikkunoita tavallisille tennisharrastajille"

Tammikuun toisena viikonloppuna pelattiin Grani Tenniksen (GT) TEHO Sport Tennisliigan ottelu miehissä Tampereen Tennisseuraa (TaTS) ja naisissa Helsingin Lawn-Tennis Klubia (HLK) vastaan. Kaikki ottelut olivat äärimmäisen jännittäviä ja mitä mahtavinta mainosta Suomen korkeimmalle sarjatasolle myös tasonsa puolesta. Meidän otteluissa on vuosien varrella käynyt aika hyvin katsojia ja GT on yhtenä liigaseuroista ollut merkittävässä asemassa nostamassa otteluiden sekä etenkin tapahtumien tasoa. Tennisliiga on Suomen kansallisen tenniksen parhaita näyteikkunoita tavallisille tennisharrastajille ja ansaitsee mielestäni kaiken saamansa huomion… and then some!

 

Olen itse kotoisin Tampereelta ja muistan kuinka hienoa oli joka kesä mennä pallopojaksi Tampereen miesten ammattilaisturnaukseen, Aamulehti Tampere Openiin. Samalla näki maailman huippujen pelaavan – katselemalla oppi itsekin uusia asioita tenniksestä ja kaikesta sen ympärillä. Myöhemmin pääsin linjatuomariksi ja silloin tällöin myös maistamaan turnauksen tunnelmaa pelaajana, vaikkakin vain karsinnoissa. Miten tämä sitten liittyy Tennisliigaan?

 

Kauden 2018-19 aikana miesten Tennisliigassa on ollut useita pelaajia, joiden ranking yltää helposti Tampereenkin ammattilaisturnaukseen. Muutamat pelaajista ovat pelanneet myös aivan huipulla. Esimerkiksi virolainen Jürgen Zopp (ATP-146) ja suomalais-sveitsiläinen Henri Laaksonen (ATP-166) ovat voittaneet otteluita myös Grand Slam -tason kilpailuissa ja heitä on voinut tulla katsomaan Tennisliigassakin. Aika huikeaa, eikö?

 

Tennisliigan taso on koventunut huomattavasti vuosien varrella. Kansallinen tasomme ei toki ole niin leveää, että tämä onnistuisi pelkästään kotimaisilla pelaajilla. Tason nostossa ulkomaisilla avuilla on ollut merkittävä osuus. Niille ketkä olivat katsomassa tammikuisia liigamatseja tai niille ketkä olivat katsomassa HLK-Sata -ottelua viime vuonna, ei tarvitse kertoa kuinka kovatasoisia otteluita myös Suomessa nähdään. Olisi kuitenkin mahtavaa, jos suurempi joukko harrastajia löytäisi näihin kamppailuihin paikan päälle katsomaan ihan aidosti hyvätasoista tennistä.

 

Hyvin monen sarjan kohdalla puhutaan jo ammattilaisurheilusta ja palkkiot ovat sen mukaiset. Samasta aiheesta kuulee myös joskus puhuttavan Tennisliigan osalta. Onko pelaajien palkkiot suuria ja samalla pois seuran juniorityöstä? Tästä ei kuitenkaan ole kyse. Korvaukset ovat hyvin maltillisia ja katetaan pääosin yhteistyökumppaneiden avulla. Voidaan oikeastaan puhua enemmän kulukorvauksista kuin palkasta. Tämä ei luonnollisestikaan ole pois junioreilta.

 

Palatakseni vielä omiin kokemuksiini Tampereen ajoilta, uskoisin nykyisten junioreiden ja yhtälailla senioreiden voivan oppia paljon nähdessään laadukasta tennistä. Olen hyvin iloinen siitä, että oman seuramme juniorit ovat innokkaina pallopoikina ja -tyttöinä sekä linjatuomareina otteluissa. Olen aivan varma, että heille jää siitä käteen joitain oppeja ja etenkin valtavasti motivaatiota kehittyä itse pelaajana. Kaikista meistä ei koskaan tule Roger Federeriä tai Serena Williamsia, mutta jos useammista tulisi laadukkaita liigapelaajia, kansallinen ja sitä kautta kansainvälinen tennis Suomessa ottaisi askelia oikeaan suuntaan.

 

Toivottavasti siis kaikki vanhat ja uudet katsojat löytävät jatkossakin halleille liigamatseihin. Saatatte jopa yllättyä pelin tasosta ja saada inspiraation siihen takkuavaan kämmeneen tai rystyyn!

 

Kirjoittaja on Grani Tenniksen puheenjohtaja ja seuran miesten joukkueen kapteeni Hannu Piiroinen.Päivittänyt:

Tennisliitto

Suomen Tennisliitto

Kaikki uutiset
NAISET
Tulevat ottelut
12.10.2024
Smash - Smash-Kotka
TaTS - HVS
OVS - LVS
ÅLK - HLK
13.10.2024
HVS - HLK klo 12:00
SARJATILANNE
  O V-T P
HLK 0 0-0 0
HVS 0 0-0 0
LVS 0 0-0 0
OVS 0 0-0 0
Smash 0 0-0 0
Smash-Kotka 0 0-0 0
TaTS 0 0-0 0
ÅLK 0 0-0 0
 
Koko sarjataulukko