Miehet ETT Grani-Tennis HVS-Tennis Oulun Verkkopalloseura Sata-Tennis Smash Kotka Smash-Tennis Tampereen Tennisseura TVS Valkeakosken Tennis
Naiset Helsingin Lawn-Tennis Klubi HVS-Tennis LVS Oulun Verkkopalloseura Smash Kotka Smash-Tennis Tampereen Tennisseura Ålk
MIEHET
Tulevat ottelut
12.10.2024
ÅLK - HVS
ETT - LVS
Smash - GT
Smash-Kotka - TaTS
TVS - Sata
13.10.2024
TaTS - LVS
HVS - ETT
Smash-Kotka - TVS
Smash - ÅLK
Sata - GT
SARJATILANNE
  O V-T P
ETT 0 0-0 0
GT 0 0-0 0
HVS 0 0-0 0
LVS 0 0-0 0
Sata 0 0-0 0
Smash 0 0-0 0
Smash-Kotka 0 0-0 0
TVS 0 0-0 0
TaTS 0 0-0 0
ÅLK 0 0-0 0
 
Koko sarjataulukko
 

2.12.2017

Tennisliigassa iskettiin korkealta ja kovaa – HVS, TaTS ja Smash kierroksen kuumimmat joukkueet

Tennisliigassa iskettiin korkealta ja kovaa – HVS, TaTS ja Smash kierroksen kuumimmat joukkueet

 

Lauantaina 2.12. lyötiin palloja usealla eri paikkakunnalla Tennisliigan merkeissä. Kierroksen kuumimpina, eli puhtaan pelin joukkueina olivat naisissa sekä miehissä HVS-Tennis ja Tampereen Tennisseura (TaTS) sekä Smash miesten puolella.

Pudotuspelijoukkueet alkavat hahmottua miesten Tennisliigassa

Miesten lauantaisen Tennisliiga-kierroksen jälkeen kasvoivat piste-erot entisestään sarjan kärki- ja jumbojoukkueiden välillä.

 

Sarjakärki HVS marssitti jälleen äärimmäisen kovat ammattilaispelaajat pistejahtiin paalupaikkansa vahvistamiseksi. Turussa TVS:n tehtävänä oli yrittää pysäyttää Kenneth Raisma (ATP-909), Patrik Niklas-Salminen (ATP-1095) ja Emil Ruusuvuori (ATP-665). Yritys oli kotijoukkueella kova, mutta HVS ei antanut eränkään lipsahtaa jänteiltään ja näin neljä sarjapistettä matkasivat kohti Helsinkiä.

 

Meilahden Liikuntakeskuksella Helsingissä ja Variston Tenniskeskuksella Vantaalla päädyttiin pistejakoihin. Kovakuntoiset HLK ja Smash-Kotka tarjosivat viihdyttävän illalliskattauksen Meilahdessa, jossa molemmat tiimit ansaitsivat kaksi arvokasta pistettä sarjataulukkoon. HLK:n avainpelaajana oli Masi Sarpola olemalla voitokas kaksin- ja nelinpelissä, Smash-Kotkan pisteet toivat kaksinpeleistä Ivan Nedelko (ATP-304) ja Ville-Petteri Ahti. Nousijajoukkue Variston Tennis (VarTe) ja Grani Tennis (GT) kaipasivat myös kipeästi lisäpisteitä sarakkeisiinsa noustakseen pudotuspelitaistoon mukaan. Joukkueet päätyivät lopulta kompromissiratkaisuun, eli pistejakoon. Pisteitä joukkueillensa toivat VarTe:n Mikko Rouvala ja Mikael Martikainen sekä GT:n Andriej Kapas (ATP-609) ja Jesse Kiuru.

 

- Varistossa oli taas noin 50 katsojaa seuraamassa kotijoukkueen otteita ja tunnelma oli hyvä. Rouvala pelasi aivan hurmiossa kukistaessaan Verneri Tuomen kakkosten ottelussa. Meidän Martikainen otti myös vakuuttavan voiton. Granin Kapas oli kova ja GT oli suorastaan ylivoimainen nelinpelissä. Huomenna aamulla jatketaan Kotkan poikia (Smash-Kotka) vastaan, kommentoi VarTe:n Antti Pelkonen tärkeiden pisteiden varmistuttua.

 

Pirkanmaan herruudesta taisteltiin Valkeakosken Tennisseuran (VT) ja TaTS:n toimesta. VT isännöi ottelua tunnelmallisessa Kerhomajan Tennishallissa. Voiton tunnelmoinnista pääsi nauttimaan TaTS, kun Lauri Kiiski, Ristomatti Lanne ja Tero Vilen lisäsivät naapuriseuran tuskaa tämän vuotisessa liigassa.

 

- Pirkanmaan ”paikallispeli” oli tällä kertaa aika yksipuolinen näytös. Jokaisessa ottelussa esiinnyimme kovalla rutiinilla eikä isännät päässeet oikein kunnolla haastamaan. Tällä meiningillä on erittäin maukasta jatkaa sunnuntain tärkeälle liigakierrokselle ja kotiotteluun Sataa vastaan, kertoi tyytyväinen Lanne hikoilujen tauottua.

 

Smash Centerillä isäntäjoukkue oli tyly naapurillensa Sata-Tennikselle. Itä-Helsingin herruuden otti toistaiseksi haltuunsa Smash suvereenilla 4-0 –voitolla. Vladimir Ivanov (ATP-623), Hermanni Tiainen ja Matias Järvi löivät palloja vastustajiaan kovempaa ja tarkemmin kenttään.

 

Tämän päiväisen kierroksen jälkeen sarjataulukon kuuden kärjen, eli pudotuspelijoukkueet, muodostavat HVS, HLK, Smash, TaTS, Sata ja Smash-Kotka.

Naisten kärkikamppailu HVS:n näytös

Naisten kärkikamppailu HVS-Tennis-Smash aloitti tämän lauantaisen Tennisliiga-kierroksen. Odotusarvo naapuriseurojen ottelulta, joka oli samalla myös viimevuotisen Tennisliiga-finaalin uusinta, odotettiin paljon. Talin Tenniskeskuksella nähtiin kuitenkin täydellinen HVS:n näytös. Ilman ykköspelaajansa Piia Suomalaista pelannut Smash jäi täysin HVS:n Sabrina Santamarian, Anastasia Kulikovan ja Emma Laineen jalkoihin.

 

– Ei tullut ihan sellaista kärkikamppailufiilistä tällä kertaa. Tulokset puhuvat puolestaan, pelit olivat yhtä selvät kuin numerotkin, kertoi Laine otteluiden päätyttyä.

 

Kärkikamppailun lisäksi liigakierroksella nähtiin kolme todella mielenkiintoista ottelua. Turussa TVS vei kaksi sarjapistettä Roosa Timosen johdolla Grani Tennistä (GT) vastaa. Ykköspelaajien ottelussa Timonen ja GT:n Veera Nurmi tarjoilivat yleisölle todellisen trillerin ja kotijoukkueen riemuksi oma pelaaja vei pidemmän korren eräluvuin 6-4 5-7 14-12. Samaan aikaan Kaarinassa ÅLK isännöi kovavireistä TaTS:a. TaTS:n Milka-Emilia Pasanen ja Mariella Minetti iskivät vastustamattomasti palloja kenttään – lopputuloksena tamperelaisten puhdas 3-0 –voitto.

 

Lahdessa nousijajoukkue LVS jatkoi ennakkoluulottomia otteitaan Smash-Kotkaa vastaan. Lahtelainen yleisö sai nauttia tiukoista otteluista ja lopulta myös kotiyleisöä hemmoteltiin 2-1 -kotivoitolla, jonka takuupelaajina olivat Emilia Salo ja Fiona Kallio.

 

- Meidän tytöt vastasivat tänään huutoon enemmän kuin osasin odottaa. Molemmat Fiona ja Emilia pelasivat hienosti. Tiukkoja otteluita olivat kaikki ja puhuttiinkin otteluiden jälkeen, että olisimme voineet voittaa 3-0 tai toisaalta hävitäkin. Hyvillä fiiliksillä päästään huomiseen vierasotteluun TaTS:a vastaan. Paljon ollut läheltä piti pelejä, että katsotaan miten käy huomenna – mutta positiivisella fiiliksellä lähdetään, kommentoi LVS:n kapteeni Teemu Varpola.

 

Tällä hetkellä sarjataulukon kärjessä hieman muita karussa ovat HVS ja TaTS. Loput kuusi joukkuetta mahtuvatkin kahden pisteen sisälle, eli naisten Tennisliiga jatkuu todella tasaisissa tunnelmissa.

Tennisliiga jää joulutauolle huomisen kierroksen jälkeen

Huomisella liigakierroksella pelataan yhteensä kahdeksan otteluparia. Pisteitä on jaossa Vantaalla, Valkeakoskella, Tampereella, Turussa, Kauniaisissa ja Helsingissä. Naisten kierros alkaa klo 11:00 ja miesten klo 9:30.

 

Tennisliigan lisäksi on hyvä muistaa kilpailurintamalta, että ilmoittautuminen yleisiin SM-kilpailuihin 12.-19.12.2017 päättyy huomenna klo 23:59. Ilmoittaudu mukaan täältä.Päivittänyt:

Tennisliitto

Suomen Tennisliitto

Kaikki uutiset
NAISET
Tulevat ottelut
12.10.2024
Smash - Smash-Kotka
TaTS - HVS
OVS - LVS
ÅLK - HLK
13.10.2024
HVS - HLK klo 12:00
SARJATILANNE
  O V-T P
HLK 0 0-0 0
HVS 0 0-0 0
LVS 0 0-0 0
OVS 0 0-0 0
Smash 0 0-0 0
Smash-Kotka 0 0-0 0
TaTS 0 0-0 0
ÅLK 0 0-0 0
 
Koko sarjataulukko