Miehet ETT Grani-Tennis HVS-Tennis Oulun Verkkopalloseura Sata-Tennis Smash Kotka Smash-Tennis Tampereen Tennisseura TVS Valkeakosken Tennis
Naiset Helsingin Lawn-Tennis Klubi HVS-Tennis LVS Oulun Verkkopalloseura Smash Kotka Smash-Tennis Tampereen Tennisseura Ålk
MIEHET
Pelatut ottelut
10.12.2023
HVS - Smash 3 - 1
ETT - TaTS 0 - 4
VT - TVS 2 - 2
Smash-Kotka - GT 2 - 2
Sata - OVS 4 - 0
Tulevat ottelut
06.01.2024
TVS - GT klo 11:30
Smash-Kotka - Sata klo 13:00
VT - OVS klo 16:00
Smash - ETT klo 17:30
07.01.2024
GT - OVS klo 17:00
ETT - Smash-Kotka klo 17:00
TVS - HVS klo 17:00
TaTS - VT klo 17:00
Smash - Sata klo 17:00
SARJATILANNE
  O V-T P
HVS 8 26-6 26
TaTS 8 24-8 24
Smash 7 17-11 17
ETT 7 15-13 15
TVS 7 14-14 14
Sata 7 12-16 12
Smash-Kotka 7 11-17 11
VT 7 9-19 9
OVS 7 8-20 8
GT 7 8-20 8
 
Koko sarjataulukko
 

16.11.2023

TEHO Tennisliigan historian toinen keskitetty tapahtuma viikonloppuna Turussa

TEHO Tennisliigan historian toinen keskitetty tapahtuma viikonloppuna Turussa

 

Tenniksen ystävien katseet kohdistuvat pian kohti Malagan Davis Cup -finaaleita, mutta sitä ennen kotimaan kärkipelaajat kokoontuvat Turkuun, jossa pelataan TEHO Tennisliigan keskitetty tapahtuma. Kaikki kymmenen miesten ja kahdeksan naisten joukkuetta saapuvat siis Jarkko Nieminen Areenaan pelaamaan kaksi liigakierrosta. Keskitetty kierros on Tennisliigan historian toinen.

Ottelut pelataan samanaikaisesti yhdeksällä kentällä niin, että kaikki alkavat klo 11.00 lauantaina ja klo 10.00 sunnuntaina. Kunkin peliparin kaksinpelit pelataan yksi kerrallaan, minkä jälkeen pelataan vielä nelinpeli. Joukkueille on siis luvassa kaksi pitkää päivää.

Hyötyykö TVS kotikenttäedusta?

Kotikentälleen pääsevä TVS aloitti kauden kärsimällä Smash-Kotkalle tappion lukemin 1–3 ja tasaamalla pisteet Tampereen Tennisseuraa vastaan. Tavoitteet lienevät olleet korkeammalla, mutta kolme pistettä kärkikastiin povatuilta joukkueilta on kuitenkin kohtuullinen saldo.

TVS kohtaa lauantaina OVS:n ja sunnuntaina ETT:n. OVS hävisi avausviikonlopun kummatkin ottelunsa 1–3. Oululaisia ei ole povattu kärkikastiin, joten kaksi pistettä mitaleista taistelevilta vastustajilta lienee tyydyttävä alku kaudelle. ETT puolestaan nousi HVS-ottelussa tasapeliin ja otti 3–1-voiton GT:stä, joten kausi sai hyvän alun. OVS ja ETT pääsevät viikonloppuun vahvoilla kokoonpanoilla, mutta TVS:n kaataminen vaatii siitä huolimatta kummaltakin hyvää onnistumista.

Miesten kohokohtiin lukeutuu Smashin ja TaTSin ottelu lauantaina. Molempia on povattu aivan kärkikastiin, ja siellä joukkueet avausviikonlopun jälkeen ovatkin. Smash on runkosarjan kärjessä menetettyään vain pisteen, TaTS on viidessä pisteessä. Smashin Elis Fjällberg saalisti avausviikonloppuna pisteet kaikista kolmesta pelaamastaan ottelusta ja lähtee tavoittelemaan jatkoa putkelleen. TaTS puolestaan luottaa tuttuun kokoonpanoonsa, jota tähdittävät Peetu Pohjola, Hermanni Tiainen sekä Ristomatti Lanne.

Viime kaudella Smashin ja TaTSin ottelu päättyi 2–2, ja tälläkin kerralla on lupa odottaa tasaista kamppailua. Smash kohtaa sunnuntaina Smash-Kotkan, TaTS puolestaan Sata-Tenniksen, ja näitäkin otteluita kannattaa seurata mielenkiinnolla.

Mielenkiintoinen on myös ykkössuosikki HVS:n ja viime kaudella runkosarjassa toiseksi yltäneen GT:n ottelu lauantaina. Viime kaudella GT ylsi tasapeliin, mutta kykenevätkö Juho Paukku ja kumppanit haastamaan tällä kaudella HVS:n nimivahvaa joukkuetta?

Viime kaudella runkosarjan toiseksi sijoittunut GT tavoitteli varmasti jotain muuta kuin jaettua viimeistä sijaa avausviikonlopun jälkeen. Sunnuntaina GT kohtaa sarjanousija VT:n, joka on myös kahdessa pisteessä avausviikonlopun jälkeen. VT:n kokoonpanosta puuttuu Jukka Kohtamäki, joka oli edellisellä kierroksella mukana joukkueen molemmissa pisteissä. Jää nähtäväksi, jatkaako sarjanousija pirteitä otteitaan, mutta viikonlopusta voi odottaa vaikeaa: ennen GT-ottelua vastaan asettuu lauantaina Smash-Kotka.

Muista otteluista maininnan ansaitsee ainakin Sata–ETT-ottelu lauantaina. Jatkaako ETT:n nuori joukkue vahvoja otteitaan Jami Savolaisen ja Otso Martikaisen johdolla vai osoittautuuko Sata etevämmäksi?

Smashilla ja ÅLK:lla vaativa ohjelma

Naisten sarjataulukon kärkipaikkaa jakavat tällä hetkellä Smash ja HVS. Kuinka ollakaan joukkueet kohtaavat sunnuntaina kierroksen herkkupalassa. HVS kaatoi avausviikonloppuna TaTSin ja Smash-Kotkan, Smash OVS:n ja myös Smash-Kotkan.

Smashin Ella Haavisto ja HVS:n Aino Alkio saalistivat avausviikonloppuna täydet neljä pistettä. Molemmat on nimetty kokoonpanoon, ja nuorten naisten välisestä ottelusta tulisi varmasti kiinnostava. Myös HVS:n Emilia Lehtisen saldo on puhdas, mutta hän ei pelannut nelinpelejä.

HVS:n kokoonpanoon on nimetty myös muun muassa Laura Hietarinta ja Aada Inna, joten kapteeni Emma Laineella riittää valinnanvaraa! Smashin värejä kantavat Haaviston lisäksi muun muassa Elena Malygina ja Nuppu Palm.

Ennen odotettua kärkikamppailua HVS kohtaa lauantaina LVS:n ja Smash ÅLK:n. Viime kaudella runkosarjan kolmanneksi sijoittunut turkulaisjoukkue keikkuu samalla sijalla avausviikonlopun jälkeen. Kokoonpanoon on nimetty tutut Emelie Gabran, Saara Aerila ja Asta Miettinen, jotka haluavat varmasti Smashin päänahan. Edellinen kausi päättyi kirvelevään nelossijaan, ja pronssiottelussa voiton vei juuri Smash. Revanssi maistuisi varmasti ÅLK:lle.

Sunnuntaina ÅLK kohtaa TaTSin, jonka pistesaldo näyttää tällä hetkellä vain yhtä. Haaste on siis kova, mutta voitot molemmista otteluista vahvistaisivat ÅLK:n jalansijaa sarjataulukon kärkisijoilla. Ennen ÅLK-peliä TaTS kohtaa OVS:n, joka myös on yhdessä pisteessä.

Avausviikonlopun nimiin lukeutui HLK:n Clarissa Blomqvist, joka voitti Haaviston ja Alkion tavoin kaikki neljä otteluaan. HLK:n ykköstähti on luonnollisesti kokoonpanossa tälläkin kertaa. Lauantaina vastaan asettuu hallitseva mestari Smash-Kotka, joka halajaa pisteitä kahden tappion jälkeen. Sunnuntaina HLK puolestaan kohtaa OVS:n. Viime kaudella Blomqvist voitti koko runkosarjassa viisi ottelua, ja hän saattaa hyvinkin ylittää viime vuoden määrän jo kauden toisen peliviikonlopun aikana.

Viikonlopusta on siis luvassa jännittävä. Vaikka kausi on vasta alussa, keskitetyn tapahtuman jälkeen miehillä runkosarjan puoliväli alkaa jo lähestyä, ja naisilla se jopa ylittyy!

Viikonlopun ohjelma

Lauantai

Kaikki ottelut alkavat klo 11.00.

Miehet
VT–Smash-Kotka
Smash–TaTS
HVS–GT
TVS–OVS
Sata-ETT

Naiset
Smash–ÅLK
TaTS–OVS
LVS–HVS
HLK–Smash-Kotka

Sunnuntai

Kaikki ottelut alkavat klo 10.00.

Miehet
ETT–TVS
Smash-Kotka–Smash
OVS–HVS
GT–VT
TaTS–Sata

Naiset
OVS–HLK
HVS–Smash
Smash-Kotka–LVS
ÅLK–TaTSPäivittänyt:

Tennisliitto

Suomen Tennisliitto

Kaikki uutiset
NAISET
Pelatut ottelut
10.12.2023
OVS - HVS 1 - 3
HLK - LVS 3 - 1
Tulevat ottelut
06.01.2024
Smash - TaTS klo 17:30
07.01.2024
TaTS - LVS klo 13:00
Smash - HLK klo 13:00
ÅLK - HVS klo 13:00
OVS - Smash-Kotka klo 13:00
SARJATILANNE
  O V-T P
HVS 6 21-3 21
ÅLK 6 15-9 15
Smash-Kotka 6 14-10 14
Smash 5 13-7 13
HLK 6 12-12 12
TaTS 5 8-12 8
LVS 6 5-19 5
OVS 6 4-20 4
 
Koko sarjataulukko