Miehet ETT Grani-Tennis HVS-Tennis Oulun Verkkopalloseura Sata-Tennis Smash Kotka Smash-Tennis Tampereen Tennisseura TVS Valkeakosken Tennis
Naiset Helsingin Lawn-Tennis Klubi HVS-Tennis LVS Oulun Verkkopalloseura Smash Kotka Smash-Tennis Tampereen Tennisseura Ålk
MIEHET
Tulevat ottelut
12.10.2024
ÅLK - HVS
ETT - LVS
Smash - GT
Smash-Kotka - TaTS
TVS - Sata
13.10.2024
TaTS - LVS
HVS - ETT
Smash-Kotka - TVS
Smash - ÅLK
Sata - GT
SARJATILANNE
  O V-T P
ETT 0 0-0 0
GT 0 0-0 0
HVS 0 0-0 0
LVS 0 0-0 0
Sata 0 0-0 0
Smash 0 0-0 0
Smash-Kotka 0 0-0 0
TVS 0 0-0 0
TaTS 0 0-0 0
ÅLK 0 0-0 0
 
Koko sarjataulukko
 

17.2.2024

TEHO Tennisliigan finaalipareiksi TaTS–HVS ja HVS–Smash-Kotka

TEHO Tennisliigan finaalipareiksi TaTS–HVS ja HVS–Smash-Kotka

 

TEHO Tennisliigan välierät pelattiin perjantai-iltana. Finaaliparit ovat viime vuodelta tutut: miesten finaalissa lauantaina kohtaavat TaTS ja HVS, naisten finaalissa puolestaan HVS ja Smash-Kotka.

TaTS hakee revanssia

TaTS voitti omassa välierässään Smashin lukemin 3–1. Joukkue sai ensimmäistä kertaa tällä kaudella mukaan virolaisvahvistuksensa Kenneth Raisman, joka voitti kaksinpelissään Arttu Ronkaisen 7–6, 6–3. Oskari Paldanius otti puolestaan Smashille tärkeän voiton, kun Lauri Kiiski taipui luvuin 7–6, 6–1. Kiiski kärsi näin liigakauden ensimmäisen tappionsa.

Kolmas kaksinpeli venyikin pitkäksi. Kotijoukkueen Peetu Pohjola onnistui nousemaan avauserän tappion jälkeen voittoon Jeri Lassilasta lukemin 1–6, 6–3, 10–6. Näin TaTS pääsi nelinpeleihin 2–1-johtoasemasta.

Nelinpelissä nähtiin tuoreita miehiä, sillä TaTSin Raisma ja Hermanni Tiainen saivat vastaansa Smash-parin Elis Fjällberg/Rasmus Rapo. Tiainen ja Raisma voittivat ottelun kahdessa erässä lukemin 6–3, 6–4, mikä varmisti TaTSille toisen peräkkäisen finaalipaikan. Viime vuoden hopeamitalistien edellinen mestaruus on keväältä 2016.

”Oma peli oli ihan kelpo suoritus. Ensimmäinen erä oli hyvätasoinen ja tiukka”, Lauri Kiiski kommentoi kaksinpeliään. Hän kehui myös vastustajansa Oskari Paldaniuksen vahvoja otteita. ”Smash antoi erittäin kovan vastuksen kaikissa matseissa. Oltiin pikkuisen vahvempia ja pelit kääntyivät lopulta meille”, Kiiski analysoi ottelua tyytyväisenä voittoon.

Toisessa välierässä Smash-Kotka oli aseeton HVS-Tennistä vastaan, ja HVS voitti ottelun puhtaasti 3–0. Kolmikko Otto Virtanen, Viktor Durasovic, Leevi Säätelä ei antanut vastustajille erääkään. Vierailijat saivat ensi kertaa kaudella avukseen Jack Karlsson Wistrandin, minkä lisäksi kaksinpeleissä kentällä nähtiin Vesa Ahti ja Ville-Petteri Ahti, mutta se ei riittänyt nimekästä vastustajaa vastaan.

Finaalissa kohtaavat siis viime vuoden tavoin TaTS ja HVS. Vuosi sitten HVS oli parempi, ja haussa on jo kolmas peräkkäinen mestaruus. Runkosarjan voittanut TaTS on kuitenkin jo näyttänyt pystyvänsä kukistamaan kenet vain. Pronssiottelussa kohtaavat Smash ja Smash-Kotka, ja OVS ja ÅLK ratkovat karsinnassa viimeisen sarjapaikan kohtalon.

”HVS on todella kova vastus. Pistetään parasta peliämme ja katsotaan, saadaanko revanssi viime vuoden finaalista”, TaTSin Kiiski käänsi katseita loppuotteluun.

HVS ja Smash-Kotka ratkovat naisten mestaruuden

Tähän mennessä koko kauden ilman tappioita pelannut HVS jatkoi vahvaa menoaan ja voitti välierässä ÅLK:n 3–0. Jacqueline Cabaj Awad joutui venymään, mutta erinomaisesti taistellut Emelie Gabran kaatui lopulta 7–6, 4–6, 10–5. Loput kaksinpelit päättyivätkin selkeämpiin numeroihin, kun Laura Hietaranta ja Aino Alkio voittivat Asta Miettisen ja Saara Aerilan suoraan kahdessa erässä. Näin nelinpelejä ei tarvinnut pelata.

Toisesta välierästä tulikin aikamoinen trilleri. Smashin ja Smash-Kotkan ottelu päättyi jälkimmäisen voittoon lukemin 3–2. Niinpä naisten finaalissa kohtaavat viime vuoden tavoin Smash-Kotka ja HVS.

Kotkalaisten Klaudija Bubelyte kukisti ykköspelaajien ottelussa Ella Haaviston 6–1, 6–2. Kaksi muuta kaksinpeliä venyivät pitkiksi. Natalia Papshev käänsi avauserän tappiosta huolimatta ottelun Elena Margariaa vastaan voitokseen ja toi Smashin avauspisteen lukemin 2–6, 6–3, 10–3. Vierailijat pääsivät kuitenkin nelinpeleihin johtoasemasta, kun liigakautensa ensimmäisen ottelun pelannut Venla Ahti kukisti Nuppu Palmin luvuin 3–6, 6–4, 10–7.

Finaalipaikan kohtalo ratkottiin siis nelinpeleissä. Smashin pari Haavisto/Palm on ollut kovassa iskussa läpi koko kauden, ja myös Bubelyte ja Emma Tuominen joutuivat taipumaan. Lukemat kirjattiin 6–4, 7–5. Toisessa nelinpelissä Ahti ja Margaria voittivat Papshevin ja Wilhelmina Vainikan 7–6, 6–2, ja niinpä Smash-Kotka etenee toista kertaa peräkkäin finaaliin. Samalla varmistui, että mitaliputki kasvaa jo viiden kauden mittaiseksi.

Hallitsevan mestarin Smash-Kotkan perjantai venyi pitkäksi. ”Venla tuli viime yönä Suomeen, mutta pelivehkeet jäivät jonnekin Hollantiin ja niitä on kerätty tänään kokoon”, Pasi Ahti kertoi joukkueensa kommelluksista. Ottelu päättyi illalla yhdentoista jälkeen, joten päivästä tuli todellakin pitkä. Helena Plümacher oli matkannut Suomeen edellisenä päivänä ja Elena Margaria kaksi päivää ennen välierää, joten matkustaminen oli käynyt joukkueelle tutuksi.

Kolmatta vuotta peräkkäin sekä Smash-Kotkan miehet että naiset ylsivät mitalipeleihin, ja naisten mitaliputken jatkuminen nosti joukkueen suupielet hymyyn. Pasi Ahdin mielestä molemmat joukkueet voivatkin olla jo nyt ylpeitä suorituksistaan. ”Runko on jälleen omia kasvatteja, ja heitä riitti vastapuolellekin verkkoa”, Ahti hehkutti Ella Haavistoon viitaten.

Naisten finaalissa kohtaavat toista kertaa peräkkäin HVS ja Smash-Kotka. Viime vuonna Smash-Kotka pääsi juhlimaan mestaruutta, mutta HVS hakee varmasti nälkäisenä revanssia. ”Valitettavasti vastustaja on ennakkosuosikki”, Pasi Ahti myönsi välierätrillerin jälkeen. Hän kuitenkin huomautti, että niin oli myös vuosi sitten, jolloin kotkalaiset pääsivät nostamaan pokaalia.

Kotkalaiset eivät kuitenkaan lähde nöyristelemään finaaliin, vaan tavoitteena on, että jokainen pistää parastaan. ”Pallo on pyöreä, mitä tahansa voi sattua”, Pasi Ahti kommentoi ja Venla Ahti täydensi: ”Go big or go home!”

Tennisliigan kohokohta on siis käsillä. Finaalit, pronssiottelut ja liigakarsinnat pelataan kaikki lauantaina. Ottelut pelataan Talin Tenniskeskuksessa, jonne on vapaa pääsy! Liigakauden huipentumaa voi seurata myös Ruutu Urheilun välityksellä.

Tulokset

Miehet
TaTS–Smash 3–1
HVS–Smash-Kotka 3–0

Naiset
Smash–Smash-Kotka 2–3
HVS–ÅLK 3-0

Lauantain ohjelma

Miehet
OVS–ÅLK klo 12.30
Smash-Kotka–Smash klo 17.00
TaTS–HVS klo 17.00

Naiset
OVS–TTS klo 12.00
ÅLK–Smash klo 17.00
HVS–Smash-Kotka klo 17.00Päivittänyt:

Tennisliitto

Suomen Tennisliitto

Kaikki uutiset
NAISET
Tulevat ottelut
12.10.2024
Smash - Smash-Kotka
TaTS - HVS
OVS - LVS
ÅLK - HLK
13.10.2024
HVS - HLK klo 12:00
SARJATILANNE
  O V-T P
HLK 0 0-0 0
HVS 0 0-0 0
LVS 0 0-0 0
OVS 0 0-0 0
Smash 0 0-0 0
Smash-Kotka 0 0-0 0
TaTS 0 0-0 0
ÅLK 0 0-0 0
 
Koko sarjataulukko