Miehet ETT Grani-Tennis HVS-Tennis Oulun Verkkopalloseura Sata-Tennis Smash Kotka Smash-Tennis Tampereen Tennisseura TVS Valkeakosken Tennis
Naiset Helsingin Lawn-Tennis Klubi HVS-Tennis LVS Oulun Verkkopalloseura Smash Kotka Smash-Tennis Tampereen Tennisseura Ålk
MIEHET
Tulevat ottelut
12.10.2024
ÅLK - HVS
ETT - LVS
Smash - GT
Smash-Kotka - TaTS
TVS - Sata
13.10.2024
TaTS - LVS
HVS - ETT
Smash-Kotka - TVS
Smash - ÅLK
Sata - GT
SARJATILANNE
  O V-T P
ETT 0 0-0 0
GT 0 0-0 0
HVS 0 0-0 0
LVS 0 0-0 0
Sata 0 0-0 0
Smash 0 0-0 0
Smash-Kotka 0 0-0 0
TVS 0 0-0 0
TaTS 0 0-0 0
ÅLK 0 0-0 0
 
Koko sarjataulukko
 

1.12.2018

TEHO Sport Tennisliigassa tasainen ja viihdyttävä kierros - "Hienoa oli katsoa ammattilaispelaajien otteita"

TEHO Sport Tennisliigassa tasainen ja viihdyttävä kierros - "Hienoa oli katsoa ammattilaispelaajien otteita"

 

TEHO Sport Tennisliigassa nähtiin useita tiukkoja kohtaamisia. Naisten puolella voittoja juhlivat Tampereen Tennisseura, HVS-Tennis, Åbo Lawn-Tennis Klubb ja Grani Tennis. Miehissä voittoihin Helsingin Lawn-Tennis Klubi, Smash-Kotka ja Smash sekä tasapeliin ottelupari Sata-Tennis – Tampereen Tennisseura.

 

NAISET: TATS, HVS, ÅLK JA GT VOITTOIHIN

Naisten TEHO Sport Tennisliigassa pyrki sarjanousija Helsingin Lawn-Tennis Klubi avaamaan pistetilinsä Tampereen Tennisseuran kustannuksella. Kestomenestyjä TaTS oli kuitenkin vahvempi Emma Eerolan ja Emilia Hartmanin johdolla. Eerola voitti Bea Kivikosken 7-5, 6-0 ja Hartman voitti Adelina Björnin 6-2, 6-2. Myös nelinpelissä Eerola/Hartman olivat Kivikoski/Björn kaksikkoa edellä ja kirjauttivat tulostaululle lukemat 6-4, 6-1, mikä toi tamperelaisille kauden ensimmäisen tyylipuhtaan voiton.

 

Sarjajohtaja HVS-Tennis isännöi alkukauden pienoista yllättäjää turkulaista TVS-Tennistä. TVS jatkoi vahvaa tekemistään ja kakkospelaajien ottelussa 14-vuotias liigadebytantti Clarissa Blomqvist aiheutti HVS:lle kauden ensimmäisen pistemenetyksen voittamalla Peppi Ramstedtin 6-3, 6-0.

 

– Alussa oma peli lähti vähän huonosti käyntiin. Mutta heti kun voitin ensimmäisen pelini, niin alkoi kulkemaan ja onnistuin voittamaan kaikki tiukat pelit itselleni. TEHO Sport Tennisliigassa on ollut kiva pelata ja odotan seuraavia otteluita innolla, kommentoi tyytyväinen Blomqvist kaksinpelinsä jälkeen.

 

HVS:n ykköspelaaja Anastasia Kulikova (WTA-481) otti vakuuttavan voiton Cecilia Johansénista. Kulikova ei ole hävinnyt yhtään kaksinpeliä vuonna 2016 alkaneella liigataipaleellaan. Nelinpelissä Kulikova/Ramstedt toivat lopulta sarjajohtajalle helpottavan voiton, Johansén/Blomqvist taipuivat eräluvuin 6-2, 6-0.

 

– Hyvä päivä meille tänään, pelasin hyvin sekä kaksin- ja nelinpelissä. Valmistaudun tulevaan ammattilaiskauteen parhaillaan, vaikka olin väsynyt tänään niin pystyin pelaamaan hyvin. Nelinpelissä pelasimme hyvin Pepin kanssa, hän pelasi erinomaisesti, kertoi Kulikova.

 

Åbo Lawn-Tennis Klubb onnistui kääntämään kurssiaan kotikentällään Smashia vastaan. ÅLK:n ykköspelaaja Liisa Vehviläinen jatkoi voittamattomana kaksinpelissä voittamalla tiukasti Tanja Tuomen 7-6, 7-6. Vehviläinen sai tulitukea Sade Scharlinilta, joka voitti Fiona Kallion 6-2, 6-4. Smashin vahvat otteet nelinpelissä takasivat helsinkiläisille pisteen, kun Piia Suomalainen ja Tuomi kirjasivat kauden kolmannen voittonsa kukistamalla Vehviläisen ja Venla Anderssonin 6-1, 6-1.

 

Grani Tenniksen ja Smash-Kotkan kohtaamisessa edettiin tasatilanteesta nelinpeleihin. Ykkösten pelissä Smash-Kotkan Venla Ahti voitti GT:n Lotta Heiskasen 6-3, 6-0 ja kakkosten ottelussa kotijoukkueen Ella Tuomela (GT) kukisti Eeva Ristolan (Smash-Kotka) 6-4, 6-2. Nelinpelissä juuri Norjassa Tennis Europe -junioriturnauksen tuplamestariksi pelannut Stella Remander ja Tuomela hallitsivat ottelun kulkua Ahtia ja Ristolaa vastaan, tämä toi kotijoukkueelle voiton luvuin 6-4, 6-2.

 

– Tärkeät pisteet meille! Sarjatilanne on erittäin tasainen kärjen takana. Venla pelasi vakuuttavasti ykkösten ottelussa – kakkosten peli oli aika tiukka, mutta onneksemme Ella pystyi sen hoitamaan! Stella tuli vahvistamaan dubbeliin ja oli siinä kyllä tärkeä lenkki! Tytöt pelasi hyvin yhdessä ja tärkeällä nelinpelivoitolla piste kotiin. Tästä on hyvä jatkaa meidän joulutauolle ja tammikuussa sitten taas jatketaan jännittävissä tunnelmissa, tiivisti GT:n kapteeni Veera Nurmi.

 

MIEHET: AMMATTILAISTEN SÄVYTTÄMÄN KIERROKSEN VOITTOIHIN SMASH-KOTKA, HLK JA SMASH – TASAPISTEISIIN SATA-TATS

Miehissä päivän ottelut aloitti Smash-Kotkan ja Variston Tenniksen ottelu. Kotkan Tennishallilla nähtiin huippuottelu heti kärkeen, kun vastakkain olivat venäläiset ammattilaispelaajat Smash-Kotkan Ivan Nedelko (kaksinpelin ATP-261) ja VarTe:n Mikhail Elgin (nelinpelin ATP-188, paras kaksinpeli ranking 123.). Tiukan ensimmäisen erän jälkeen kotiseuran Nedelkon otteet vapautuivat ja hän marssi voittoon erin 7-6, 6-2.

 

– Hienoa oli katsoa ammattilaispelaajien otteita, tärkeä voitto meille. Ivan ja Mikhail olivat treenanneet yhdessä Pietarissa perjantaina – silloin heille selvisi, että molemmat ovat menossa Kotkaan ja että he pelaisivat vastakkain. Kaverukset olivat hieman naureskelleet asialle. Totesimme kaikkien tennisteiden vievän Kotkaan, kertoi Smash-Kotkan kapteeni Pasi Ahti.

 

Smash-Kotkan vahvat otteet jatkuivat myös kakkos- ja kolmospelaajien otteluissa. Kolmosten ottelussa Leevi Säätelä voitti Roni Hietarannan (ATP-1558) 6-1, 6-4 ja Ville-Petteri Ahti (ATP-1996) käänsi väkisin ottelun edukseen Aleksi Löfmania vastaan erin 2-6, 6-3, 10-3. Nelinpelissä Nedelko/Säätelä olivat aavistuksen Elginiä ja Löfmania parempia – taistosta muodostui trilleri, jonka lopputulos oli 3-6, 6-4, 15-13.

 

– Nappiin meni. Jos viime kierroksella tuli pari tiukkaa tappiota, niin tänään onnistuttiin kääntämään tiukatkin pelit kotiin. Erityisesti Ivanin ja Leevin voitto nelinpelitrilleristä oli iso onnistuminen. Koko joukkueelta hyvä päivä, kommentoi Ville-Petteri Ahti.

 

– Tiukkoja pelejä kaikki, tiukoissa palloissa kävi välillä huonoa tuuria ja Kotka oli niissä terävänä. Ykköspelaajien peli oli todella tasokasta ja dubbeli melkoinen trilleri. Vähän tietenkin jäi kaivelemaan, että kaikki pelit kääntyivät Smash-Kotkalle, mutta sille ei voi mitään. Huomenna taas uusi päivä – Elgin ja Hietaranta tekevät kotidebyytit Sata-Tennistä vastaan, voittoa odotamme, sanoi VarTe:n kapteeni Antti Pelkonen.

 

Helsingin Laajasalossa kotijoukkue Sata-Tennis kohtasi Tampereen Tennisseuran. Ilman pisteitä kaksi ensimmäistä otteluaan pelanneet satalaiset saivat tänään pistetilinsä auki ykköspelaajansa Harri Heliövaaran (kaksinpelin ATP-344 ja nelinpelin ATP-163) johdolla. Heliövaara voitti kaksinpelissä Vuoden kansalliseksi miespelaajaksi valitun Lauri Kiisken (TaTS) 6-2, 6-4. Sata:n ilot kaksinpelissä jäivät lopulta tähän, sillä TaTS:n Tero Vilen ja Martin Rämmal toivat voitot TaTS:lle – Vilen kukisti Roope Kailaheimon 6-3, 2-6, 10-5 ja Rämmal Valtteri Solatien 6-2, 6-1. Heliövaara/Ilja Orre kasvattivat Sata:n pistepottia voittamalla viihdyttävässä nelinpelissä Kiiski/Vilen kaksikon 7-5, 6-4.

 

Suurta mielenkiintoa kierrokselle toi Henri Laaksonen (ATP-177) HLK:n riveissä. HLK kohtasi Meilahden Liikuntakeskuksella sarjanousija Porin Verkkopalloseuran. Laaksonen sai tehdä töitä porilaisten ykköspelaajan Patrick Stenforsin kanssa, mutta suomalais-sveitsiläinen vei lopulta voiton 6-4, 6-3. Kakkosten ottelussa HLK:n Karl Kiur Saar (ATP-1135)voitti Marcus Stenforsin helposti 6-2, 6-0 ja kolmosten ottelussa kotijoukkueen Mikko Rouvala käänsi väkisin ottelun itselleen Tuomas Manneria vastaan luvuin 2-6, 7-6, 11-9. Nelipelissä ammattilaisduo Laaksonen/Saar sinetöi HLK:n 4-0 voiton viemällä turvallisesti ottelun P. Stenfors/Manner paria vastaan 6-2, 6-3.

 

Smash Centerillä Helsingin Myllypurossa kohtasivat kotijoukkue Smash ja alkukauden vahvasti aloittanut turkulainen TVS. Ykkösten pelissä kahden ammattilaispelaajan kohtaamisen vei Smashin virolainen Vladimir Ivanov (ATP-731), kun hän voitti ruotsalaisen Fred Simonssonin (ATP-869) 7-6, 7-5. TVS:n Juho Paukku jatkoi voittamattomana – Paukun vahva syöttö ja kämmen olivat liikaa Hermanni Tiaiselle lukemin 7-6, 6-4. Smashin Anttoni Kinnunen otti uransa ensimmäisen liigavoiton kukistamalla Olli Kestin 6-0, 6-3. Kotijoukkue Smash otti lopulta kolme pistettä lauantai-illan päätteeksi, kun Ivanov/Jesper Saarni voittivat duon Paukku/Simonsson todellisessa trillerissä erin 3-6, 7-6, 11-9.

 

SUNNUNTAINA PELATAAN MIESTEN TÄYSI KIERROS JA KOLME NAISTEN OTTELUA

TEHO Sport Tennisliiga jatkuu jo huomenna miesten viidellä ottelulla ja kolmella naisten ottelulla. Naisten osalta sunnuntain jälkeen jäädään joulutauolle ja sarjakausi jatkuu vasta tammikuussa. Tällä hetkellä naisten sarjatilanne on todella kutkuttava, sillä sijat 2.-7. ovat yhden pisteen sisällä. Myös miehissä on tasaista.

 

Sunnuntaina livestreamia tarjolla Kotkasta (stream tulee Tennisliiton YouTube-tililtä), Helsingistä ja Tampereelta.Päivittänyt:

Tennisliitto

Suomen Tennisliitto

Kaikki uutiset
NAISET
Tulevat ottelut
12.10.2024
Smash - Smash-Kotka
TaTS - HVS
OVS - LVS
ÅLK - HLK
13.10.2024
HVS - HLK klo 12:00
SARJATILANNE
  O V-T P
HLK 0 0-0 0
HVS 0 0-0 0
LVS 0 0-0 0
OVS 0 0-0 0
Smash 0 0-0 0
Smash-Kotka 0 0-0 0
TaTS 0 0-0 0
ÅLK 0 0-0 0
 
Koko sarjataulukko