Miehet ETT Grani-Tennis HVS-Tennis Oulun Verkkopalloseura Sata-Tennis Smash Kotka Smash-Tennis Tampereen Tennisseura TVS Valkeakosken Tennis
Naiset Helsingin Lawn-Tennis Klubi HVS-Tennis LVS Oulun Verkkopalloseura Smash Kotka Smash-Tennis Tampereen Tennisseura Ålk
MIEHET
Tulevat ottelut
12.10.2024
ÅLK - HVS
ETT - LVS
Smash - GT
Smash-Kotka - TaTS
TVS - Sata
13.10.2024
TaTS - LVS
HVS - ETT
Smash-Kotka - TVS
Smash - ÅLK
Sata - GT
SARJATILANNE
  O V-T P
ETT 0 0-0 0
GT 0 0-0 0
HVS 0 0-0 0
LVS 0 0-0 0
Sata 0 0-0 0
Smash 0 0-0 0
Smash-Kotka 0 0-0 0
TVS 0 0-0 0
TaTS 0 0-0 0
ÅLK 0 0-0 0
 
Koko sarjataulukko
 

14.1.2023

TEHO Sport Tennisliiga: päätöskierrokselle kutkuttavat asetelmat

TEHO Sport Tennisliiga: päätöskierrokselle kutkuttavat asetelmat

 

TEHO Sport Tennisliigan kauden 2022–2023 toiseksi viimeinen kierros pelattiin perjantaina. Päätöskierrokselle lähdetään kutkuttavista asetelmista: ainoastaan yhden joukkueen runkosarjasijoitus on varmistunut ennen lauantain otteluita.

 

Naisissa Smash-Kotka ja Smash lähtevät päätöskierrokselle jaetulta kärkipaikalta. Koska Smash-Kotka voitti joukkueiden keskinäisen ottelun heti ensimmäisellä kierroksella, kotkalaisilla on etu tasapisteissä. Ennen perjantain otteluita Smash oli pisteen perässä, mutta puhdas 4–0-voitto runkosarjan viimeiseksi jäävää Oulun Verkkopalloseuraa vastaan nosti Smashin jaetulle kärkipaikalle Smash-Kotkan menetettyä pisteen HVS-Tennistä vastaan.

 

Smash-Kotkan 3–1-lukemin kukistama HVS tipahti huipputasaisessa kamppailussa neljänneksi. Taistelu kahdesta viimeisestä pudotuspelipaikasta on tulinen: Åbo Lawn-Tennis Klubb on kolmantena, ja HVS sekä Tampereen Tennisseura jakavat neljättä sijaa pisteen ÅLK:ta perässä. Myös Lahden Verkkopalloseuralla on vielä mahdollisuudet neljän joukkoon, mutta perjantaina kärsitty 3–1-tappio ÅLK:ta vastaan vaikeutti lahtelaisten asemaa oleellisesti.

 

TaTS puolestaan voitti Helsingin Lawn-Tennis Klubin lukemin 3–1. Samalla HLK menetti lopullisesti mahdollisuutensa edetä neljän parhaan joukkoon. Ottelu oli varsin tasainen, ja etenkin TaTSin Marissa Minetti ja HLK:n Clarissa Blomqvist joutuivat urakoimaan. Minetti voitti jännittävän kaksinpelin Blomqvistia vastaan 3–6, 6–2, 11–9, mutta Blomqvist ja Nella Hirvonen hakivat nelinpelissä revanssin Minetistä ja Ilona Haavistosta lukemin 1–6, 7–5, 10–5.

 

Viimeisen kierroksen asetelmat ovat siis selvät: Smash-Kotka ja Smash taistelevat runkosarjan voitosta, HLK ja OVS eivät enää voi yltää mitalipeleihin. Loput neljä joukkuetta – ÅLK, HVS, TaTS ja LVS – taistelevat kahdesta viimeisestä pudotuspelipaikasta. Kuinka ollakaan nämä neljä joukkuetta kohtaavat toisensa: lauantain otteluparit ovat LVS–TaTS sekä HVS–ÅLK.

 

Myös miehissä päätöskierrokselle lähdetään jännittävistä asetelmista, sillä yksikään runkosarjan sijoista ei ole ratkennut ja kahdesta vielä ratkaisematta olevasta pudotuspelipaikasta taistelee neljä joukkuetta.

 

HVS-Tennis varmisti suoran välieräpaikan voittamalla Sata-Tenniksen 3–1. Voiton takuumiehinä toimivat Aleksi Löfman ja Elias Ruusuvuori, jotka voittivat sekä kaksinpelinsä että yhdessä nelinpelin. HVS oli lähellä ottaa täydet pisteet, mutta Juuso Ojanen kaatoi lopulta jännittävässä ottelussa Tapio Nurmisen 2–6, 7–6, 10–8. Tappiostaan huolimatta Sata on edelleen mukana taistelussa puolivälieräpaikoista, mutta jatkopaikka ei ole enää omissa käsissä.

 

Toisesta suorasta välieräpaikasta taistelevat Grani Tennis sekä ETT, jotka ovat jo varmistaneet paikkansa pudotuspeleissä. GT kukisti perjantaina Tampereen Tennisseuran puhtaasti 4–0 ja on voittonsa ansiosta jo erittäin lähellä välieräpaikkaa. ETT puolestaan voitti viimeiseksi pudonneen Espoon Tennisseuran 3–1. Ennen viimeistä kierrosta ETT on kaksi pistettä GT:tä perässä, ja kun vastaan asettuu sarjaa johtava HVS, eroa voi olla vaikea kuroa kiinni.

 

Kenties perjantain mielenkiintoisimmassa ottelussa Oulun Verkkopalloseura voitti Smash-Kotkan 3–1. Voittonsa ansiosta OVS nousi kuudennelta sijalta neljänneksi ja erittäin lähelle puolivälieräpaikkaa. Smash-Kotka varmisti tappiostaan huolimatta puolivälieräpaikkansa.

 

Ottelun pisimmässä kaksinkamppailussa Andreas Sillaste voitti Ville-Petteri Ahtin 5–7, 6–3, 10–8 ja toi vierailijoille tärkeän pisteen. Sillaste kommentoi esitystään seuraavasti: ”Eka erä oli tosi tiukka, syöttö ei toiminut kuten olisin halunnut. Toisessa erässä itsevarmuus parani erityisesti syötössä.” Hän oli syystäkin tyytyväinen tulokseen ja joukkuekavereiden kannustukseen.

 

Aaron Matikkala voitti Jussi Salmion 6–1, 6–4 ottelussa, jonka alkua hän kutsui unelmastartiksi – ensimmäisessä erässä kaikki onnistui. ”Toisessa erässä vastustaja paransi, mutta sain puristettua voiton kotiin”, Matikkala riemuitsi. Kolmannessa kaksinpelissä Vesa Ahti toi kotijoukkueelle puolivälieräpaikan varmistaneen pisteen voittamalla Lenni Loukkolan 6–4, 6–1, mutta Niila-Tapio Magga ja Valtteri Laitinen voittivat nelinpelissä Ahdin veljekset ja nostivat joukkueensa sarjassa neljänneksi.

 

Ennen viimeistä kierrosta OVS ja Smash-Kotka ovat tasapisteissä neljännellä sijalla. OVS kohtaa lauantaina TaTSin ja tarvitsee vain yhden pisteen varmistaakseen pudotuspelipaikkansa. TaTSin pudotuspelipaikka varmistuisi kahdella pisteellä. Smash-Kotkan puolivälieräpaikka on sen sijaan jo varma.

 

Vielä perjantaiaamulla viimeisellä sijalla ollut TVS-Tennis kohenteli asemiaan merkittävästi voittamalla Karl Fribergin johdolla Smashin 3–1. Turkulaisia vahvistamaan tullut Friberg voitti kaksinpelissä Vladimir Ivanovin 6–4, 6–3 ja nelinpelissä Oskari Eerolan kanssa Ivanovin sekä Tommy Hellströmin 6–3, 6–2. Kaksi muuta ottelua olivatkin todellisia jännitysnäytelmiä: Tuomas Rikkonen voitti Arttu Ronkaisen 7–6, 3–6, 10–5 ja Hellström toi Smashille tärkeän pisteen kaatamalla Eerolan 6–4, 3–6, 10–3.

 

Smash ja TVS ovat tällä hetkellä tasapisteissä, mutta ETS on vain pisteen perässä. Lauantain jälkeen yhden näistä kolmesta tie vie I-divisioonaan. Smashilla on vielä hiuksenhieno mahdollisuus edetä puolivälieriin, mutta jatkopaikka edellyttäisi täysiä pisteitä sekä suotuisia tuloksia muista otteluista.

 

Kaikissa miestenkin otteluissa on lauantaina panosta, mutta erityisellä mielenkiinnolla kannattaa seurata otteluita TaTS–OVS sekä ETS-Smash. Luvassa on hieno tennispäivä, josta ei varmasti puutu jännitystä!

 

TULOKSET

Naiset

HLK – TaTS 1–3

Smash-Kotka – HVS 3–1

LVS – ÅLK 1–3

Smash – OVS 4–0

 

Miehet

GT – TaTS 4–0

Sata – HVS 1–3

TVS – Smash 3–1

Smash-Kotka – OVS 1–3

ETS – ETT 1–3

 

LAUANTAIN OTTELUT

Naiset

LVS - TaTS | 13.00 | Janus Areena, Lahti

Smash - HLK | 13.00 | Smash Center, Helsinki

Smash-Kotka - OVS | 13.00 | Kotkan Tennishalli | Ruutu

HVS - ÅLK | 14.30 | Talin Tenniskeskus, Helsinki | Ruutu

 

Miehet

TaTS - OVS | 17.00 | Tampereen Tenniskeskus | Ruutu

Smash-Kotka - TVS | 17.00 | Kotkan Tennishalli | Ruutu

ETS - Smash | 17.00 | Laaksolahden Tenniskeskus, Espoo | Ruutu

Sata - GT | 17.00 | Laajasalon Tennishalli, Helsinki

HVS - ETT | 18.00 | Talin Tenniskeskus, Helsinki | Ruutu

  Päivittänyt:

Tennisliitto

Suomen Tennisliitto

Kaikki uutiset
NAISET
Tulevat ottelut
12.10.2024
Smash - Smash-Kotka
TaTS - HVS
OVS - LVS
ÅLK - HLK
13.10.2024
HVS - HLK klo 12:00
SARJATILANNE
  O V-T P
HLK 0 0-0 0
HVS 0 0-0 0
LVS 0 0-0 0
OVS 0 0-0 0
Smash 0 0-0 0
Smash-Kotka 0 0-0 0
TaTS 0 0-0 0
ÅLK 0 0-0 0
 
Koko sarjataulukko