Miehet ETT Grani-Tennis HVS-Tennis Oulun Verkkopalloseura Sata-Tennis Smash Kotka Smash-Tennis Tampereen Tennisseura TVS Valkeakosken Tennis
Naiset Helsingin Lawn-Tennis Klubi HVS-Tennis LVS Oulun Verkkopalloseura Smash Kotka Smash-Tennis Tampereen Tennisseura Ålk
MIEHET
Tulevat ottelut
14.10.2023
TVS - Smash-Kotka klo 11:30
VT - Smash klo 12:00
OVS - TaTS klo 14:00
ETT - HVS klo 15:00
GT - Sata klo 17:30
15.10.2023
GT - ETT klo 11:00
TaTS - TVS klo 13:00
OVS - Smash klo 14:00
Smash-Kotka - HVS klo 15:00
Sata - VT klo 17:00
SARJATILANNE
  O V-T P
ETT 0 0-0 0
GT 0 0-0 0
HVS 0 0-0 0
OVS 0 0-0 0
Sata 0 0-0 0
Smash 0 0-0 0
Smash-Kotka 0 0-0 0
TVS 0 0-0 0
TaTS 0 0-0 0
VT 0 0-0 0
 
Koko sarjataulukko
 

10.1.2019

TEHO Sport Tennisliiga: lauantain kierroksella naisissa Turun derby ÅLK-TVS ja miehissä kärkiottelu HLK-HVS

TEHO Sport Tennisliiga: lauantain kierroksella naisissa Turun derby ÅLK-TVS ja miehissä kärkiottelu HLK-HVS

 

TEHO Sport Tennisliiga palaa joulutauolta tulevana viikonloppuna. Joukkueet ovat levänneet ja harjoitelleet noin kuukauden verran ja tammikuun aikana pelataan runkosarja loppuun.

 

Tulevana viikonloppuna pelataan täydet naisten kierrokset ja lähes täydet miesten kierrokset. Runkosarjan päätöskierros on vuorossa 26.1. Ketkä etenevät pudotuspeleihin ja ketkä ajautuvat putoamisuhan alle? Joukkueiden lauantain kokoonpanot julkaistaan perjantaina klo 15:00 ja sunnuntain kokoonpanot julkaistaan lauantaina klo 18:00.

 

NAISET: TURUSSA PAIKALLISTAISTELU JA TASAISEN KESKIKASTIN RATKAISUN HETKET

Naisissa hallitseva mestari HVS-Tennis on kiskaissut pienen etumatkan erittäin tasaiseen keskikastiin. Sijoilla 2.-7. olevat joukkueet ovat vain kahden pisteen sisällä toisistaan. Sarjanousija Helsingin Lawn-Tennis Klubi on tiukan paikan edessä sarjapaikan säilyttämisen kannalta. Joukkueilla on vielä kolmen ottelun verran runkosarjaa pelaamatta.

 

Lauantain kierroksen yhtenä herkkupalana on Turun paikallistaisto. ÅLK kohtaa TVS-Tenniksen Aktia Arenalla Kaarinassa klo 14:00. Joukkueet ovat tasapisteissä ja molemmat pyrkivät pudotuspelejä kohden.

 

– Alkukautemme on sujunut ihan hyvin, tasaisia otteluita on ollut. Pieni ylimääräinen lataus on aina paikallaan ennen derbyä. Uskon, että henkinen kantti tulee olemaan ratkaisevassa roolissa, kommentoi TVS:n kapteeni Henrik Johansén.

 

– Taistelumielellä lähdemme otteluun. Minulla on hyvät fiilikset tulevista otteluistamme koko joukkueen kannalta, komppasi alkukauden vahvasti pelannut sisäkenttien SM-hopeamitalisti Clarissa Blomqvist.

 

Myös ÅLK:n suunnalla ollaan valmiita tulevaan otteluun. Vaikkakin alkukausi on jättänyt hieman toivomisen varaa.

 

– Meillä on ollut hankala alkukausi, jonka aikana tullut monta harmittavaa pistemenetystä. Oikea nelinpelipari oli hakusessa, mutta nyt se näyttää löytyneen. Pudotuspelitavoite on elossa, mutta se vaatii venymistä kaikilta. Lauantain kohtaaminen TVS:n kanssa kuuluu aina kauden kohokohtiin. Mitä tahansa voi tapahtua ja ottelu voi päättyä miten vaan, kommentoi ÅLK:n kapteeni Ville Nygård.

 

– Hyvät on fiilikset. Kotiottelu on aina etu, eli innolla odotamme ottelua, vahvisti ÅLK:n ykköspelaaja Liisa Vehviläinen.

 

Turun derbyn lisäksi panosta riittää viikonlopun kaikissa otteluissa. Kärjessä sarjajohtaja HVS voi varmistaa runkosarjan voiton. Lisäksi Tampereen Tennisseura, Smash, ÅLK, TVS, Smash-Kotka ja Grani Tennis pyrkivät pudotuspeleihin – toisaalta yksi joukkue ajautuu karsintoihin ja HLK:llakin on vielä mahdollisuus nostaa itsensä ulos pinteestä.

 

MIEHET: KÄRKIOTTELUITA JA TAISTELUA PUDOTUSPELIPAIKOISTA SEKÄ PUTOAMISUHAN VÄLTTÄMISESTÄ

Miesten puolella sarjataulukon kärkijoukkueet HVS ja HLK kohtaavat toisensa Meilahden Liikuntakeskuksessa lauantaina klo 17:00. HVS ja HLK ovat kahden pisteen sisällä toisistaan, joten lauantain ottelussa on panosta runkosarjavoittoa silmällä pitäen.

 

– Mielenkiinnolla odotamme viikonloppua. Meillä on kovat pelit sarjan kakkosta (HLK) ja kolmosta (Smash-Kotka) vastaan. Vähintäänkin on panoksena suora paikka semifinaaleihin. Meidän pitäisi saada jalkeille melko hyvä porukka, hieman on vielä kuitenkin epäselvyyttä kokoonpanossa. Eiköhän ainakin luottomies Patrik Niklas-Salminen sekä Kenneth Raisma ole kokoonpanossa. Hyvillä fiiliksillä lähdetään kohti viikonloppua ja lauantaina on mukava kohdata rakas naapuri, kertoi HVS:n kapteeni Saku Siivonen.

 

HLK:n puolelta kerrotaan heidän olevan erittäin tyytyväisiä alkukauteen ja tavoitteena on olla vähintään runkosarjan kahden parhaan joukossa. HLK:n kapteeni Sami Ikonen odottaa myös innolla lauantain kärkiottelua sysäten paineita HVS:n suuntaan.

 

– Lauantaina HVS on paperilla selkeä ennakkosuosikki. Huhujen mukaan heiltä on tulossa todella kova joukkue Meilahteen. Olemme kuitenkin valmiita haasteeseen ja lähdemme hakemaan voittoa. Ennakkoluuloton ja rohkea pelaaminen on avain menestykseen. Unohtaa ei pidä myöskään kotiyleisön erittäin vahvaa roolia tässä ottelussa. Se on meille usein se neljäs kenttäpelaaja näissä tiukoissa matseissa.

 

Kärkiottelun lisäksi viikonlopun kierroksilla riittää paljon jännitettävää. Sarjan keskikasti on äärimmäisen tasainen, eikä myöskään sarjan häntäpäässä ole mitään ratkaistu. Tällä hetkellä pudotuspeleihin ovat menossa Smash-Kotka, Variston Tennis, TVS ja Smash. Suoran putoajan paikalla on sarjanousija Porin Verkkopalloseura ja Sata-Tennis on karsijan paikalla toiseksi viimeisenä. PVS ja Sata ovat kuitenkin aivan TaTS:n ja GT:n kannoilla – GT ja TaTS kohtaavat toisensa lauantaina.

 

HVS:N KOTIOTTELUT SMASH-KOTKAA VASTAAN JA TATS:N NAISTEN KOTIOTTELUT LIVESTREAMINA

Tulevana viikonloppuna etäseuraajilla on mahdollisuus seurata Talin ja Tampereen Tenniskeskuksen tapahtumia. Lauantaina livekuvaa on tarjolla naisten otteluista HVS-Smash-Kotka klo 13:30 ja TaTS-GT klo 16:30. Sunnuntaina on vuorossa miesten ottelu HVS-Smash-Kotka klo 10:00 alkaen ja naisten ottelu TaTS-Smash-Kotka klo 12:00. Otteluparien tulosseuranta on tuttuun tyyliin tarjolla TEHO Sport Tennisliiga -kotisivuilla.

 

HVS:N KOTIOTTELUT LIVESTREAM

TATS:N KOTIOTTELUT LIVESTREAM

 

RUNKOSARJAN LOPPUKIERROKSET 25.-26.1. – KETKÄ ETENEVÄT PUDOTUSPELEIHIN JA KETKÄ AJAUTUVAT PUTOAMISUHKAAN?

Viikonlopun kierroksien jälkeen on jäljellä enää yksittäinen miesten ottelu 25.1. Smash-Kotka – PVS ja runkosarjan päätöskierrokset 26.1. Pudotuspeleihin etenee naisissa runkosarjan neljä parasta joukkuetta ja miehissä kaksi parasta etenee suoraan välieriin sekä 3.-6. sijoilla olevat joukkueet puolivälieriin. Molemmissa sarjoissa viimeiset putoavat suoraan I-divisioonaan ja toiseksi viimeiset ajautuvat putoamiskarsintaan.

 

I-divisioonasta ei voi kuitenkaan nousta ylimmälle sarjaportaalle mikäli seuralla on jo edustus liigatasolla. Tällä hetkellä naisten ja miesten I-divisioonien kärkipaikoilla ovat juurikin seurat, joilla on jo edustusjoukkueet korkeimmalla tasolla. Alla on selvennettynä mahdolliset tilanteet runkosarjan päättyessä:

 

 

I-divisioonassa on naisten joukkueilla pelaamatta 1-4 ottelua ja miehillä 3-5 ottelua. Lue I-divisioonien tilannekatsaus täältä ja ota myös selvää ketkä pelaajat ovat olleet vahvimpia alkukaudella täältä.Päivittänyt:

Tennisliitto

Suomen Tennisliitto

Kaikki uutiset
NAISET
Tulevat ottelut
14.10.2023
TaTS - HLK klo 13:00
ÅLK - LVS klo 14:30
HVS - Smash-Kotka klo 17:00
Smash - OVS klo 17:30
15.10.2023
Smash-Kotka - Smash klo 10:00
HVS - TaTS klo 10:00
LVS - OVS klo 12:00
HLK - ÅLK klo 13:00
SARJATILANNE
  O V-T P
HLK 0 0-0 0
HVS 0 0-0 0
LVS 0 0-0 0
OVS 0 0-0 0
Smash 0 0-0 0
Smash-Kotka 0 0-0 0
TaTS 0 0-0 0
ÅLK 0 0-0 0
 
Koko sarjataulukko