Miehet ETT Grani-Tennis HVS-Tennis Oulun Verkkopalloseura Sata-Tennis Smash Kotka Smash-Tennis Tampereen Tennisseura TVS Valkeakosken Tennis
Naiset Helsingin Lawn-Tennis Klubi HVS-Tennis LVS Oulun Verkkopalloseura Smash Kotka Smash-Tennis Tampereen Tennisseura Ålk
MIEHET
Tulevat ottelut
12.10.2024
ÅLK - HVS
ETT - LVS
Smash - GT
Smash-Kotka - TaTS
TVS - Sata
13.10.2024
TaTS - LVS
HVS - ETT
Smash-Kotka - TVS
Smash - ÅLK
Sata - GT
SARJATILANNE
  O V-T P
ETT 0 0-0 0
GT 0 0-0 0
HVS 0 0-0 0
LVS 0 0-0 0
Sata 0 0-0 0
Smash 0 0-0 0
Smash-Kotka 0 0-0 0
TVS 0 0-0 0
TaTS 0 0-0 0
ÅLK 0 0-0 0
 
Koko sarjataulukko
 

12.2.2021

TEHO Sport Tennisliiga: lähtöasetelmat loppu- ja pronssiotteluihin 13.2. - lue finaalijoukkueiden tunnelmat

TEHO Sport Tennisliiga: lähtöasetelmat loppu- ja pronssiotteluihin 13.2. - lue finaalijoukkueiden tunnelmat

 

TEHO Sport Tennisliigan kausi huipentuu loppu- ja pronssiotteluihin 13.2.2021. Tässä artikkelissa käsitellään lähtöasetelmia kauden huipentaviin otteluihin.

Naisten loppuottelussa kohtaavat hallitseva mestari Smash ja ensimmäistä kertaa finaaliin yltänyt Smash-Kotka. Miehissä mestaruudesta pelaavat viime kauden hopeamitalisti Smash ja kauden 2015-2016 mestari Tampereen Tennisseura.

Voit katsoa joukkueiden asettamat kokoonpanoryhmät täältä - pelaavat kaksinpelaajat nimetään pelipäivän aamuna klo 9.00.

Ottelut pelataan vallitsevasta koronavirustilanteesta johtuen ilman yleisöä. Voit seurata kaikkia ottelupareja Ruudun kautta – finaaleista on tarjolla pääkentän lähetykset. Naisten loppuottelun selostaa Mikko Rouvala ja miesten Veli-Matti Markkanen. Jokaista ottelua voit seurata myös livescoren avulla.

13.2.2021 | naiset
Loppuottelu: Smash – Smash-Kotka | klo 10.00 | Smash Center, Helsinki | Ruutu
Pronssiottelu: HVS – TaTS | klo 13.30 | Talin Tenniskeskus, Helsinki | Ruutu

13.2.2021 | miehet
Loppuottelu: Smash – TaTS | klo 16.00 | Smash Center, Helsinki | Ruutu
Pronssiottelu: HLK – TVS | klo 14.00 | Meilahden Liikuntakeskus, Helsinki | Ruutu

RUUTU-LÄHETYKSET

Naisten loppuottelu: Smash - Smash-Kotka

Hallitseva mestari Smash saa vastaansa loppuottelussa sisarseuransa Smash-Kotkan. Kotkalaisille loppuottelupaikka on seurahistorian ensimmäinen.

Välierissä Smash otti vakuuttavan 4-1 voiton Tampereen Tennisseurasta ja Smash-Kotka puolestaan taisteli 3-2 voiton vieraskentällä HVS-Tenniksestä.

Runkosarjassa joukkueet kohtasivat kauden avausottelussa lokakuussa Kotkassa. Tuolloin päädyttiin 2-2 tulokseen - nyt pelataan ratkaisuun saakka, eli lähtöasetelma otteluun on suorastaan herkullinen. Smashin kapteeni Piia Suomalainen odottaa innolla finaalia ja kertoo joukkueiden lähtevän otteluun hyvässä hengessä.

- Varmasti tiukka taistelu tulossa. Ollaan treenattu nelinpeliä vähän enemmän ja keskiviikkona olimme Ella Haaviston, Stella Remanderin ja Oona Orpanan kanssa treenaamassa. Eli hyvässä hengessä sisarseuran kanssa lähdemme taistelemaan, kun hiomme kuvioitakin yhdessä.

Smash-Kotkan Venla Ahti kertoo joukkueen valmistautuneen hyvin ja odottavan innolla seurahistoriansa ensimmäistä loppuottelua.

- Viime pelien jäljiltä joukkueellamme on loistava fiilis, mutta kyllähän se nälkä kasvaa syödessä. Kova vastus on tiedossa, mutta lähdemme ennakkoluulottomasti haastamaan Smashia. Lauantaina tarvitsemme vahvaa taisteluhenkeä ja sitä meiltä löytyy.

Tämän kauden runkosarjaottelun perusteella on luvassa tiukka kohtaaminen. Keskinäisiä otteluita enemmän katsellen painuu ennakkosuosikin viitta aavistuksen Smashin suunnalle.

2020-2021: runkosarja Smash-Kotka - Smash 2-2
2019-2020: välierä Smash-Kotka - Smash 1-2 | runkosarja Smash - Smash-Kotka 2-1
2018-2019: runkosarja Smash-Kotka - Smash 0-3

Miesten loppuottelu: Smash - TaTS

Miehissä saadaan varmuudella uusi mestari, kun loppuottelussa kohtaavat viime kauden hopeamitalisti Smash ja kauden pienimuotoinen yllättäjä Tampereen Tennisseura. Viimeiset kolme kautta liigamestaruutta tuulettanut HVS tippui jo puolivälierässä turkulaiselle TVS-Tennikselle.

Välierissä Smash otti 3-1 voiton TVS:stä ja TaTS taisteli komean 3-2 vierasvoiton runkosarjavoittaja Helsingin Lawn-Tennis Klubista. Tamperelaisten pelaaja-kapteeni Lauri Kiiski johdattaa kauden 2015-2016 mestarin finaaliin revanssihengellä.

- Muutaman vuoden tauon jälkeen on mahtavaa olla taas finaalissa. Viime vuonna pelit päättyivät puolivälierässä juuri Smashiä vastaan. Se ottelu on yllättävän hyvin vielä muistissa. Myös tämän vuoden runkosarjassa Smash oli parempi, joten revanssimielellä Helsinkiin.

- Ennakkoon äärimmäisen tasainen kamppailu on odotettavissa. Smash on pelannut loistavan kauden alusta asti ja varsinkin kotonaan on äärimmäisen vaikea voitettava. Meiltä löytyy myös leveyttä joukkueessa ja varmasti pystymme haastamaan, joka ottelussa Smashin tiukkaan taistoon - parempi voittakoon, päätti Kiiski.

Smashin pelaaja-kapteeni Jesper Saarni kertoo joukkueellansa olevan kova halu ja tahto kirkastaa mitaliaan.

- Ottelusta on tulossa hyvin mielenkiintoinen - jännä nähdä lauantaiaamuna ketkä astelevat kentälle. Se on varmaa, että tasainen ottelu on tulossa.

Joukkueet lähtevät finaaliin hieman eri asemista. Smashin aloitus kauteen oli murskaava, mutta joukkue ajautui pieniin haasteisiin runkosarjan lopulla - kuitenkin joukkue teki ryhtiliikkeen ja nappasi suoran välieräpaikan sekä vakuuttavan välierävoiton. TaTS puolestaan varmisti pääsynsä pudotuspeleihin vasta viimeisessä runkosarjaottelussa. Tamperelaisten kunto on ollut nousujohteinen ja se on nähty erityisesti pudotuspeleissä.

Smashin harteille asettuu hienoinen ennakkosuosikin rooli, sillä joukkue on voittanut joukkueiden viimeiset kohtaamiset. Kuitenkin viimeisten kausien aikana on päädytty myös pistejakoihin, nähdäänkö mestaruuden ratkaisu nelinpeleissä?

2020-2021: runkosarja Smash - TaTS 3-1
2019-2020: | puolivälierä Smash - TaTS 3-1 | runkosarja Smash - TaTS 2-2
2018-2019: runkosarja TaTS - Smash 2-2

Pronssiottelut: HVS - TaTS ja HLK - TVS

Pronssiottelut pelataan myös lauantaina, kun naisissa kohtaavat HVS ja TaTS sekä miehissä HLK ja TVS.

Naisissa sekä HVS että TaTS hakee paluuta mitalikantaan. HVS jäi viime kaudella pudotuspelien ulkopuolelle, mutta sitä ennen se nappasi kolme peräkkäistä mestaruutta. TaTS puolestaan jäi viime kaudella neljänneksi ja sen viimeisin mitali on hopea kaudelta 2017-2018. Runkosarjakohtaamisen tänä vuonna voitti HVS 3-1.

Miehissä HLK pyrkii jatkamaan mitaliputkeaan, kun viimeisten kausien saldona on kaksi pronssia ja hopea. TVS puolestaan hakee nykymuotoisen Tennisliigan ensimmäistä mitaliaan. Joukkueiden runkosarjan kohtaamisen kauden avausviikonloppuna voitti TVS juurikin Meilahdessa.Päivittänyt:

Tennisliitto

Suomen Tennisliitto

Kaikki uutiset
NAISET
Tulevat ottelut
12.10.2024
Smash - Smash-Kotka
TaTS - HVS
OVS - LVS
ÅLK - HLK
13.10.2024
HVS - HLK klo 12:00
SARJATILANNE
  O V-T P
HLK 0 0-0 0
HVS 0 0-0 0
LVS 0 0-0 0
OVS 0 0-0 0
Smash 0 0-0 0
Smash-Kotka 0 0-0 0
TaTS 0 0-0 0
ÅLK 0 0-0 0
 
Koko sarjataulukko