Miehet ETT Grani-Tennis HVS-Tennis Oulun Verkkopalloseura Sata-Tennis Smash Kotka Smash-Tennis Tampereen Tennisseura TVS Valkeakosken Tennis
Naiset Helsingin Lawn-Tennis Klubi HVS-Tennis LVS Oulun Verkkopalloseura Smash Kotka Smash-Tennis Tampereen Tennisseura Ålk
MIEHET
SARJATILANNE
  O V-T P
ETT 0 0-0 0
GT 0 0-0 0
HVS 0 0-0 0
LVS 0 0-0 0
Sata 0 0-0 0
Smash 0 0-0 0
Smash-Kotka 0 0-0 0
TVS 0 0-0 0
TaTS 0 0-0 0
ÅLK 0 0-0 0
 
Koko sarjataulukko
 

14.1.2023

TEHO Sport Tennisliiga: HVS runkosarjan voittajana pudotuspeleihin

TEHO Sport Tennisliiga: HVS runkosarjan voittajana pudotuspeleihin

 

TEHO Sport Tennisliigan kauden 2022–2023 runkosarja on nyt pelattu. Alusta lähtien sarjaa johtanut HVS-Tennis pääsee pudotuspeleihin runkosarjan voittajana. Toisen suoran välieräpaikan saalisti Grani Tennis.

 

HVS:n ykkössija vaikutti lähes varmalta ennen runkosarjan päätöskierrosta. Tähän mennessä ilman tappioita pelannut helsinkiläisjoukkue joutui nöyrtymään viimeisellä kierroksella ETT:lle, mutta 1–3-tappiokin riitti niukasti sarjavoittoon. Elias Ruusuvuori ja Aleksi Löfman toivat nelinpelistä ykkössijan ratkaisseen pisteen voittamalla Linus Lagerbohmin ja Otso Martikaisen lukemin 6–1, 3–6, 10–4.

 

ETT taisteli ennen päätöskierrosta vielä suorasta välieräpaikasta, mutta GT:n voitto Sata-Tennistä vastaan jätti ETT:n runkosarjan kolmanneksi ja puolivälieriin.

 

GT voitti Sata-Tenniksen lukemin 3–1. HVS vei runkosarjan kärkipaikan pisteen erolla ennen GT:tä. Jos GT olisi voittanut päätösottelunsa puhtaasti, runkosarjan kärkipaikka olisi vaihtunut, mutta Martin Tirkkonen varmisti Satalle yhden pisteen. GT pääsee joka tapauksessa suoraan välieriin. Sata sen sijaan jäi kahdeksanneksi, ja kausi päättyy runkosarjaan.

 

Tampereen Tennisseura varmisti paikkansa puolivälierissä kaatamalla Oulun Verkkopalloseuran 4–0. Molemmat nähdään pudotuspeleissä: TaTS nousi OVS:n ohi neljänneksi, oululaiset jäivät viidennelle sijalle. TaTSin pudotuspelipaikan lopullisesti ratkaisseen otteluvoiton toi Lauri Kiiski kaksinpelissään. Myös Roni Rikkonen sekä Ristomatti Lanne voittivat ottelunsa, vaikka molemmat pelit ratkottiin pitkän kaavan kautta. Kiiski ja Rikkonen varmistivat tamperelaisille vielä neljännen pisteen nelinpelissä.

 

Lanne oli tyytyväinen joukkueensa suoritukseen: ”Oltiin piirun verran aktiivisempia ja rohkeampia ratkaisuhetkillä. Niillä saatiin käännettyä tiukat tilanteet eduksi. Lauri [Kiiski] toki oli suvereeni ja hallitsi tilanteita alusta asti.” Pudotuspeleihin eteneminen on jo hyvä saavutus, mutta se ei vielä tamperelaisia tyydytä. ”Kauden minimitavoite on nyt täytetty. Mutta tästä ne oikeat pelit vasta alkavat!” Lanne päätti.

 

Ennen viikonlopun otteluita sarjassa viimeisenä ollut TVS-Tennis voitti Smash-Kotkan 4–0 ja nousi seitsemänneksi. Karl Friberg oli jälleen vahva, ja Tuomas Rikkonen sekä Oskari Eerola taistelivat kaksinpeleistään voitot pitkän kaavan kautta, mikä nosti TVS:n turvaan putoamistaistelusta. Smash-Kotka valahti viikonlopun aikana tasaisessa keskikastissa neljänneltä sijalta kuudenneksi, mutta sekin riittää pudotuspelipaikkaan.

 

Smash voitti Espoon Tennisseuran 3–1 ja jätti ETS:n runkosarjan viimeiseksi putoajan paikalle. Smash puolestaan joutuu karsimaan sarjapaikastaan. Puhdas voitto olisi nostanut Smashin turvaan, mutta Anttu Keinonen voitti Tommy Hellströmin lukemin 2–6, 7–6, 10–5. ETS:lle yksi piste oli laiha lohtu, mutta Smash olisi tarvinnut täysiä pisteitä.

 

Suoraan välieriin etenevät siis HVS sekä GT ja puolivälierissä pelaavat ETT, TaTS, OVS sekä Smash-Kotka. Pudotuspelit pelataan helmikuussa: 3.2. puolivälierät, 10.2. välierät sekä 11.2. ratkaisuottelut.

 

TULOKSET

TaTS – OVS 4–0
HVS – ETT 1–3
Smash-Kotka – TVS 0–4
ETS – Smash 1–3
Sata – GT 1–3Päivittänyt:

Tennisliitto

Suomen Tennisliitto

Kaikki uutiset
NAISET
SARJATILANNE
  O V-T P
HLK 0 0-0 0
HVS 0 0-0 0
LVS 0 0-0 0
OVS 0 0-0 0
Smash 0 0-0 0
Smash-Kotka 0 0-0 0
TaTS 0 0-0 0
ÅLK 0 0-0 0
 
Koko sarjataulukko