Miehet ETT Grani-Tennis HVS-Tennis Oulun Verkkopalloseura Sata-Tennis Smash Kotka Smash-Tennis Tampereen Tennisseura TVS Valkeakosken Tennis
Naiset Helsingin Lawn-Tennis Klubi HVS-Tennis LVS Oulun Verkkopalloseura Smash Kotka Smash-Tennis Tampereen Tennisseura Ålk
MIEHET
Tulevat ottelut
12.10.2024
ÅLK - HVS
ETT - LVS
Smash - GT
Smash-Kotka - TaTS
TVS - Sata
13.10.2024
TaTS - LVS
HVS - ETT
Smash-Kotka - TVS
Smash - ÅLK
Sata - GT
SARJATILANNE
  O V-T P
ETT 0 0-0 0
GT 0 0-0 0
HVS 0 0-0 0
LVS 0 0-0 0
Sata 0 0-0 0
Smash 0 0-0 0
Smash-Kotka 0 0-0 0
TVS 0 0-0 0
TaTS 0 0-0 0
ÅLK 0 0-0 0
 
Koko sarjataulukko
 

8.12.2014

TCT voitti kotonaan VP:n 3-1

TCT voitti kotonaan VP:n 3-1

 

 

TCT:n sai vieraaksi nousukuntoisen Valko-Pallon Vantaalta. Ottelut olivat tiukkoja ja kentillä nähtiin vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Kaksinpelien jälkeen kotijoukkue johti 2-1 ja jännittävien vaiheiden jälkeen TCT sinetöi nelinpelivoitolla voittolukemiksi 3-1, otti tärkeät kaksi pistettä ja säilytti runkosarjan kakkospaikan joulutaolle siirryttäessä.

Edellispäivän otteluissa TCT oli tasannut pisteet HVS:n kanssa ja Valko-Pallo oli voittanut kotonaan KarTe:n. Molemmat joukkueet pelasivat samoilla kokoonpanoilla, mikä näkyi varmasti pelaajien otteissa. Tämän lisäksi molempien joukkueiden pelaajat joutuivat mukautumaan viikonlopun aikana erilaisiin pelialustoihin.

Ykköspelaajien ottelussa pelasivat kotijoukkueen Mika Julin ja vieraiden tamperelaisvasuri Pauli Partinen. Kaksi sitkeää taistelijaa kohtasivat toisensa ensimäisen kerran ja siitä tulikin sitten vääntö, joka ei heti unohdu. Vaikka ottelun taso ei noussut kovin korkeaksii, taistelua siitä ei puuttunut. Ensimmäisessä erässä ei nähty syötönmurtoja ja ratkaisu siirtyi tie-breakiin. Julin hallitsi sitä 5-3 tilanteeseen asti, mutta sinnikkäästi taistellut Partinen voitti seuraavat neljä pistettä ja vei katkaisupelin lukemin 7-5. Toinen erä jatkui syötönpidoilla 2-2:een asti, jonka jälkeen Partinen mursi Julinin syötön ja siirtyi jo 3-2 johtoon. Julin sisuuntui ja voitti seuraavat neljä syöttövuoroa ja siirsi ottelun ratkaisun kolmennen erän match-tie breakiin. Siitä tulikin sitten eeppinen, josta ei dramatiikkaa puuttunut. Julin aloitti terävästi ja johti katkaisupeliä 5-2, mutta menetti johtoasemansa. Sen jälkeen erää edettiin rinta rinnan tilanteeseen 9-9. Partinen hukkasi neljä ottelupalloa, kunnes Julin pääsi yrittämään kahdesti niissä kuitenkaan onnistumatta. Julinin kolmas ottelupallo tuotti vihdoin tulosta. Ottelu päättyi siis Julinin ja kotijoukkueen voittoon 6-7 (5), 6-3, 17-15.

Kakkosten pelissä kotijoukkueen kapteeni Jesper Saarni voitti perämies Tuomas Waheebin 6-1, 6-3. Saarni piti kaikki omat syöttövuoronsa terävän syöttötyöskentelyn avittamana. Saarni sai molempien erien alussa syötönmurron ja niiden turvin istui tukevasti kuljettajan paikalla. Saarni pelasi eteenpäin ja onnistui saamaan hyvin liikkuvan Waheebin toistuvasti ahdinkotilanteisiin. Vaikka Waheeb taisteli ja väläytti ajoittain vaarallisuudestaan, Saarni jyräsi kotijoukkueelle tärkeän kaksinpelipisteen.

Kolmosten pelissä vieraiden Mikko Viljanen otti arvokkaan päänahan kotijoukkueen Mika Purhosta numeroin 6-4, 3-6, 10-5. Ensimmäisessä erässä Viljanen mursi Purhon ensimmäisen syöttövuoron ja se riitti erävoittoon. Toisessa erässä Purho aloitti tavaramerkisi muodostuneen taistelunsa ja meni syötönmurrolla 2-0 johtoon. Viljanen kuittasi välittömästi ja tasoitti pelin 2-2:een. Purho ei lannistunut, vaan voitti seuraavat kolme syöttövuoroa, eikä luopunut johtoasemastaan ja vei toisen erän 6-3. "Kymppitaiskassa" kokenut taktikko Viljanen sai hajotettua Purhon pelin ja nousi ehkä hieman yllättäen 4-5 tappioasemasta 10-5 voittoon.

Pisteiden kannalta tärkeässä nelinpelissä pelasivat kotijoukkueesta Saarni/Purho sekä vierailta Viljanen/Waheeb. Ensimmäisessä erässä VP:n pari oli aktiivisempi ja heidän yhteispelinsä toimi paremmin. VP voitti erän 6-4 yhdellä syötön murrolla. Toiseen erään tuli sisuuntunut TCT ja ja loppu olikin täysin kotijoukkueen näytöstä. Saarni paukutti kovia ja tarkkoja syöttöjään ja TCT:n duo palautti vastustajan syöttöjä välillä kuin hurmostilassa. Kun vielä Purho pelasi verkolla terävästi ja taitavasti, voitti TCT toisen erän näytöstyyliin 6-0. Tämänkin ottelun ratkaisu siirtyi kolmannen erän kymppitaiskaan. TCT:ltä onnistui siinä lähes kaikki ja he etenivät vahvalla peliesityksillä 8-1 johtoon. VP kaunisteli numeroita 8-3:een kunnes totemipaalu Saarni asettui syöttämään eikä taakse tarvinnut enää vilkuilla. TCT voitti ratkaisevan erän 10-3 ja koko ottelun 4-6, 6-0, 10-3.

Tenniksen Norpe SM -liigan mielenkiintoinen ja kovatasoinen syyskausi on nyt paketissa ja on aika siirtyä ansaitulle joulutaolle. TCT on pelannut koko ajan tasaisen hyvällä perustasolla ja syyspelikauden todistuksen keskiarvo on kiitettävä. Tämän lisäksi jokainen pelaaja on onnistunut ylittämään itsensä vähintään kerran voitamalla ottelun, joka on näyttänyt jo menevän vastustajalle. Näitä onnistumisia me tarvitsemme! Haluamme kiittää yhteistyökumppaneitamme, yleisöä ja tuomareita sekä tietysti Suomen Tennisliittoa. Hyvää Joulua ja ensi vuonna taas nähdään!Päivittänyt:

Tennis Club Tapiola

Tennis Club Tapiola

Kaikki uutiset
NAISET
Tulevat ottelut
12.10.2024
Smash - Smash-Kotka
TaTS - HVS
OVS - LVS
ÅLK - HLK
13.10.2024
HVS - HLK klo 12:00
SARJATILANNE
  O V-T P
HLK 0 0-0 0
HVS 0 0-0 0
LVS 0 0-0 0
OVS 0 0-0 0
Smash 0 0-0 0
Smash-Kotka 0 0-0 0
TaTS 0 0-0 0
ÅLK 0 0-0 0
 
Koko sarjataulukko