Miehet Espoon Tennisseura ETT Grani-Tennis HVS-Tennis Oulun Verkkopalloseura Sata-Tennis Smash Kotka Smash-Tennis Tampereen Tennisseura TVS
Naiset Helsingin Lawn-Tennis Klubi HVS-Tennis LVS Oulun Verkkopalloseura Smash Kotka Smash-Tennis Tampereen Tennisseura Ålk
MIEHET
Pelatut ottelut
11.02.2023
Smash - HLK 3 - 1
HVS - TaTS 3 - 0
GT - Smash-Kotka 3 - 0
SARJATILANNE
  O V-T P
HVS 9 28-8 28
GT 9 27-9 27
ETT 9 25-11 25
TaTS 9 18-18 18
OVS 9 16-20 16
Smash-Kotka 9 16-20 16
TVS 9 14-22 14
Sata 9 13-23 13
Smash 9 13-23 13
ETS 9 10-26 10
HLK 0 0-0 0
 
Koko sarjataulukko
 

25.1.2014

TCT voitti JTS:n 3-1 ja säilytti liigan kärkipaikan

TCT sai vieraakseen runkosarjan viimeisessä kotiottelussaan JTS:n Jyväskylästä. Kotijoukkue heitti lauteille tutun trion kapellimestarina Jesper Saarni, muina bändiläisinä Mika Julin ja Mika Purho. JTS tulivat Espooseen iskukykyisellä joukkueella, jossa pelasivat pietarilainen Mikhail Balmashev, Jesse Kiuru ja Kalle Nikunen.

Ykkösten kohtaamisessa kotijoukkueen Jesper Saarni jatkoi vakuuttavia otteita voittaen jo seitsemännen kaksinpelinsä ja Mikhail Balmashevin suoraan kahdessa erässä 6-4, 6-3. Saarnin voiton avaimina oli jälleen kerran tehokas syöttötyöskentely ja temmon pitäminen tiukasti omissa käsissään. Vasenkätisen Balmashevin paras ase oli ajoittain terävästi viuhunut kämmenlyönti sekä sitkeä puolustuspeli. Saarnilla ei ollut missään vaiheessa mitään vaikeuksia palauttaa välillä aika pehmeitä Balmashevin syöttöjä. Ensimmäisessä erässä Saarni piti kaikki syöttönsä ja hänellä oli useita mahdollisuuksia murtaa vastustajansa syöttö, mutta se onnistui vasta erän seitsemännessä pelissä. Balmashevilla oli yksi murtopallo 5-4 tilanteessa, jonka Saarni hoiti akrobaattisella volleystoppari -kurotuksella. Toista mahdollisuutta Balmashev ei saanut ja erä kirjattiin Saarnille ja TCT:lle 6-4. Toisessa erässä Saarni mursi heti ensimmäisen Balmashevin syöttövuoron, eikä sen jälkeen päästänyt vastustajaa iholle. Saarni mursi uudelleen vastustajan kolmannen syöttövuoron pitäen tyylikkäästi omat syöttönsä ja eteni jo 5-1 –johtoon. Balmashev piti syöttönsä, jonka jälkeen Saarnille tuli koko ottelun ainoa huono syöttövuoro. Tuon kauneusvirheen jälkeen Saarni mursi vielä kerran Balmashevin syötön ja kutsui hänet verkolle kättelemään.

Kakkosten pelissä nuoret TCT:n Mika Julin ja JTS:n Jesse Kiuru tarjosivat viihdettä, jännitystä ja tiukkaa vääntöä. JTS:n Jesse Kiuru voitti ottelun 6-3, 7-6(5). Molempien peli oli hyvässä tikissä ja ottelu oli hyvätasoinen. Ensimmäisen erän ja koko ottelun ainoa syötönmurto tuli erän kahdeksannessa pelissä. Toinen erä oli vielä ensimmäistäkin tasaisempi. Julinilla oli yksi eräpallo 6-5 tilanteessa, mutta Kiuru sai pidettyä syöttönsä ja siirrettyä erän ratkaisu katkaisupeliin. Katkaisupelin ensimmäisen minibreakin sai Julin siirtyen 4-3 johtoon. Kiuru voitti Julinin kaksi syöttämää pistettä ja eteni niiden turvin 6-5 johtoon ja voitti ensimmäisen ottelupallon Julinin kämmenen karattua leveäksi.

Kolmosten pelissä TCT:n Mika Purho noudatti managerin kanssa suunniteltua taktiikkaa ja voitti JTS:n vasenkätisen Kalle Nikusen helposti 6-3, 6-0. Monipuolisesti syöttänyt Purho ei hävinnyt koko ottelussa yhtään omaa syöttövuoroaan. Ensimmäisessä erässä Purtsin liike oli heti terävää ja lyönnit napakoita. Nikunen hävisi heti ensimmäisen syöttövuoronsa, joka jäikin erän ainoaksi syötönmurroksi. Tiukoissa paikoissa Purho löysi aina lisävaihteen, jolla sai Nikusen pidettyä kurissa. Toinen erä oli enää muodollisuus ja Purho päätti ottelun komeasti ässään - taktiikan mukaisesti.

Dubbelissa oli panosta, sillä TCT tarvitsi voiton säilyttääkseen sarjajohtonsa. JTS haki tärkeää pistettä pysyäkseen erossa divarikarsintapeleistä. TCT:n kenttäpuoliskolle marssivat väkivahvat ja kehäketut Saarni ja Purho. JTS nimesi Balmashevin ja Kiurun. Ensimmäinen erä eteni ilman syötönmurtoja 3-3- tilanteesen asti. Ensimmäisen erän seitsemännessä pelissä TCT mursi JTS:n ja Kiurun syöttövuoron, mutta JTS kuittasi hieman onnekkaasti syötönmurron välittömästi takaisin. TCT väänsi uuden murron Saarnin aktiivisen verkkopelin ansiosta. Purho sinetöi TCT:n erävoiton kotiin sivaltamalla eräpallossa kämmenensä ammattimaisesti JTS:n pelaajien välistä. Toisessa erässä TCT:n parin yhteispeli oli vakuuttavaa. Erä alkoi syötönmurrolla ja eteni nopeasti 5-1 –tilanteeseen. Ottelupallossa Saarni löi syötönpalautuksesta rystypomminsa kenttään ja ottelu oli ohi.

Kotijoukkue kiittää kaikkia paikallaolleita, erityisesti pelaajia ja tuomareita. Seuraava ottelumme, runkosarjan viimeinen peli, on KarTe:a vastaan vieraissa. Fanibussimme lähtee Esport Centerin pihalta la 15.2. klo 05.00. Tervetuloa mukaan! Matkalle mahtuu kymmenen ensiksi ilmoittautunutta.
 Päivittänyt:

Tennis Club Tapiola

Tennis Club Tapiola

Kaikki uutiset
NAISET
Pelatut ottelut
11.02.2023
OVS - NurTS 2 - 0
Smash-Kotka - HVS 3 - 1
Smash - ÅLK 3 - 1
SARJATILANNE
  O V-T P
Smash-Kotka 7 22-6 22
Smash 7 22-6 22
ÅLK 7 16-12 16
HVS 7 15-13 15
TaTS 7 15-13 15
LVS 7 12-16 12
HLK 7 7-21 7
OVS 7 3-25 3
NurTS 0 0-0 0
 
Koko sarjataulukko