Miehet ETT Grani-Tennis HVS-Tennis Oulun Verkkopalloseura Sata-Tennis Smash Kotka Smash-Tennis Tampereen Tennisseura TVS Valkeakosken Tennis
Naiset Helsingin Lawn-Tennis Klubi HVS-Tennis LVS Oulun Verkkopalloseura Smash Kotka Smash-Tennis Tampereen Tennisseura Ålk
MIEHET
Tulevat ottelut
12.10.2024
ÅLK - HVS
ETT - LVS
Smash - GT
Smash-Kotka - TaTS
TVS - Sata
13.10.2024
TaTS - LVS
HVS - ETT
Smash-Kotka - TVS
Smash - ÅLK
Sata - GT
SARJATILANNE
  O V-T P
ETT 0 0-0 0
GT 0 0-0 0
HVS 0 0-0 0
LVS 0 0-0 0
Sata 0 0-0 0
Smash 0 0-0 0
Smash-Kotka 0 0-0 0
TVS 0 0-0 0
TaTS 0 0-0 0
ÅLK 0 0-0 0
 
Koko sarjataulukko
 

17.3.2014

TCT Norpe SM-liigan finaaliin - HVS kaatui 3-1

TCT voitti HVS:n 3-1 ja saa vastaansa TaTs:in ensi lauantaina pelattavassa Norpe-tennisliigan finaalissa.

Runkosarjan voittanut TCT valitsi välierävastustajakseen runkosarjan kolmosen ja viime vuoden Suomen mestarin HVS:n. Ottelu oli tennisviihdettä parhaimmillaan ja molemmat joukkueet janosivat voittoa. Kaksinpelien jälkeen TCT johti 2-1 ja ratkaisi finaalipaikan jännittävässä ensimmäisessä nelinpelissä tiukkojen vaiheiden jälkeen kolmannen erän match-tiebreakissa.

Ykkösten ottelussa kohtasivat kaksi goljattia ja kovaa lyövät pelaajat, TCT:n Jesper Saarni ja HVS:n Sami Huurinainen. He ovat pelanneet yhdessä nelinpeliä ammattilaiskisoissa (mm. kaksi futures- kisan voittoa), joten molemmat tuntevat toistensa pelityylin. Huurinaiselle sattui hiihtäjä Matti Heikkisen lanseeraama “pöljä päivä” ja häneltä onnistui otelussa lähes kaikki. Saarni ei saanut syöttöpeliään kulkemaan totutulla tavalla ja Huurinainen pääsi hallitsemaan pisteitä. Huurinainen mursi ensimmäisessä erässä kahdesti Saarnin syötön ja piti kaikki omansa, joten erä kirjattiin HVS:lle ja Huurinaiselle 6-1. Toisessa erässä Huurinainen mursi Saarnin toisen syöttövuoron, eikä kovasta yrityksestä huolimatta Saarni saanut murtoa takaisin ja Huurinainen voitti koko ottelun ansaitusti 6-1, 6-4. Huurinaisen syöttöpeli ja kämmenlyönti olivat Tapiolan lauantai-illassa kaunista katseltavaa.

Kakkosten ottelussa kohtasivat kotijoukkueen Mika Julin ja vierasjoukkueen Tuomo Ojala. Latautunut Julin pelasi hyvin ja voitti 6-3, 6-4. Koska vastakkain oli kaksi hyvin liikkuvaa pelaajaa ja kovakuntoista taistelijaa, molemmat joutuivat tekemään paljon töitä pisteiden voittamiseksi. Julin aloitti ottelun terävästi murtamalla Ojalan ensimmäisen syöttövuoron. Julin piti omat syöttönsä ja se riitti ensimmäisen erän voittoon. Myös toisen erän alussa Julin onnistui syötönmurrossa. Ottelu näytti ratkeavan Julini eduksi Ojalan syöttäessä tilanteessa 1-3 ja 0-40. Ojala sai taisteluvaihteen päälle ja pelasti murtopallot todella hienoilla pisteillä ja sai pidettyä syöttönsä pitkän geimin päätteeksi. Molemmat pitivät syöttönsä vielä kertaalleen, jonka jälkeen Ojala taisteli murron takaisin Julinin pitkän syöttövuoron päätteeksi ja tasoitti erän 4-4:ään. Julin ei kuitenkaan hätääntynyt, vaan mursi Ojalan syötön antamatta hänelle pistekkään, piti päälle oman syöttönsä ja ottelu oli päättynyt. Julin syötti Ojalaa paremmin ja sai vastustajan liikkeelle painavilla peruslyönneillään, erityisesti kämmenellään. Ojalan parasta antia olivat tarkat ohituslyönnit.

Kolmosten pelissä kohtasivat TCT:n Mika Purho ja HVS:n nuori lupaus Aaro Pöllänen. Kokemus voitti ja Purho oli parempi luvuin 61, 61. Väkivahva Purho sai pidettyä kovaa tempoa yllä ja piti ohjat omissa käsissään. Purhon syöttö on vaikeasti luettavissa ja hänen tavaramerkkinsä kämmenpuolen pelaaminen oli jälleen kerran tappavan tehokasta. Pöllänen sai pidettyä ottelussa vain yhden oman syöttönsä.

Nelinpelistä tuli todellinen trilleri. Jo kaksinpelien aikana halissa liikkui huhuja, että Henri Kontinen olisi tulossa Kazanin pelimatkalta toiseen ja ratkaisevaan nelinpeliin, jos se tarvittaisiin pelata. Välierässä oli draaman aineksia. HVS:n ensimmäiseen nelinpeliin astelivat itsevarmasti Sami Huurinainen ja Tapio Nurminen. TCT piti tutuksi tulleen kahvitauon hieltähaisevassa valmentajakopissaan ja he nimesivät ensimmäiseen nelinpeliin pienen harkinnan jälkeen Jesper Saarnin ja Mika Purhon. Pari Saarni/Purho on voittanut kaikki pelaamansa nelinpelit tämän vuoden SM-liigassa, joten odotettavissa oli mielenkiintoinen taisto. Ensimmäinen erä oli HVS:n hallintaa ja se päättyi 6-2. HVS sai murron heti toisen erän alkuun, mutta TCT:n pari alkoi parantamaan otteitaan. TCT mursi Huurinaisen syötön ensimmäisen ja ainoan kerran koko illan aikana. Tilanteessa 2-2 TCT:n kannattajien kasvoille alkoi kertyä huolestuneita ilmeitä. TCT menetti jälleen syöttönsä ja lisäksi yleisön joukkoon saapui Henri Kontinen. Lisäksi Huurinainen piti syöttönsä ja HVS siirtyi jo ratkaisevalta tuntuiseen 4-2 –johtoon. Seuraavassa Purhon syöttövuorossa oli tärkeä no-ad – piste, jonka TCT kuitenkin voitti. Tuosta pisteestä kääntyi toinen erä ja koko ottelu. TCT pari syttyi taisteluun, molemmat pelaajat pelasivat terävästi ja Purho jopa ajoittain hurmiossa. Tämän jälkeen Nurminen menetti syöttönsä paljolti Purhon loisteliaan verkkopelin ansiosta. Saarni piti syöttönsä puhtaasti ja TCT siirtyy toisen erän johtoon 5-4. Huurinainen piti syöttönsä ja tasoitti 5-5:een. Tämän jälkeen Purho murretaan no-ad- tilanteessa Huurinaisen jäätävällä "all in" -palautuksella. HVS ja Nurminen pääsevät syöttämään otteluvoitosta ja heillä oli kolme ottelupalloa tilanteessa 40-15. TCT selvitti ne ja mursi HVS:n syötön no ad:llä. Jännitys hallissa tiivistyi ja toisen erän ratkaisu siirtyi tiebreakiin. TCT yhteispeli toimii saumattomasti eivätkä he häviä tiebreakessa yhtään omaa syöttöään ja voittavat sen 7-2. Edessä on ratkaiseva ottelutiebreak. HVS siirtyi 4-1 johtoon, jonka jälkeen edetään tasaisesti tilanteeseen 8-8. Huurinainen syöttää, HVS voittaa pisteen ja saa ottelupallon. Pelataan huikea piste, mikä päättyy Saarnin iskulyöntiin. Saarni syöttää ässän, joka tuomitaankin pitkäksi. Seurauksena on kaksoisvirhe ja HVS saa viidennen ottelupallon jälleen Nurmisen syötössä. TCT taistelee verkolla ja tasoittaa katkaisupelin 10-10:een. TCT murtaa toisenkin Nurmisen syötön Purhon aktiivisella verkkopelillä. Ja kun Purhon syötössä Saarnin volley jää kenttää voittaa TCT jännittävän ottelun 2-6, 7-6, 12-10. TCT osoitti jälleen, mitä hyvällä joukkuehengellä tenniksessä voi saavutttaa ja teki lähes mahdottomasta mahdollisen.

TCT:n ja TaTs:n välinen loppuottelu pelataan Esport Centerissä lauantaina 22.3. klo 16.30. Tervetuloa!
 Päivittänyt:

Tennis Club Tapiola

Tennis Club Tapiola

Kaikki uutiset
NAISET
Tulevat ottelut
12.10.2024
Smash - Smash-Kotka
TaTS - HVS
OVS - LVS
ÅLK - HLK
13.10.2024
HVS - HLK klo 12:00
SARJATILANNE
  O V-T P
HLK 0 0-0 0
HVS 0 0-0 0
LVS 0 0-0 0
OVS 0 0-0 0
Smash 0 0-0 0
Smash-Kotka 0 0-0 0
TaTS 0 0-0 0
ÅLK 0 0-0 0
 
Koko sarjataulukko