Miehet ETT Grani-Tennis HVS-Tennis Oulun Verkkopalloseura Sata-Tennis Smash Kotka Smash-Tennis Tampereen Tennisseura TVS Valkeakosken Tennis
Naiset Helsingin Lawn-Tennis Klubi HVS-Tennis LVS Oulun Verkkopalloseura Smash Kotka Smash-Tennis Tampereen Tennisseura Ålk
MIEHET
Tulevat ottelut
12.10.2024
ÅLK - HVS
ETT - LVS
Smash - GT
Smash-Kotka - TaTS
TVS - Sata
13.10.2024
TaTS - LVS
HVS - ETT
Smash-Kotka - TVS
Smash - ÅLK
Sata - GT
SARJATILANNE
  O V-T P
ETT 0 0-0 0
GT 0 0-0 0
HVS 0 0-0 0
LVS 0 0-0 0
Sata 0 0-0 0
Smash 0 0-0 0
Smash-Kotka 0 0-0 0
TVS 0 0-0 0
TaTS 0 0-0 0
ÅLK 0 0-0 0
 
Koko sarjataulukko
 

14.12.2013

SM-sarjan kärkijoukkueet kohtasivat Esport Centerissä 14.12.– TCT voitti TaTS:n 3-1

SM-sarjan kärkijoukkueet kohtasivat Esport Centerissä 14.12.– TCT voitti TaTS:n 3-1

 

TCT (Tennis Club Tapiola) sai vieraakseen sarjajohtaja TaTS:n Tampereelta ja odotusten mukaisesti yleisölle tarjottiin jännittävää tennisviihdettä. Kaksinpelien otteluparit olivat Jesper Saarni/Lauri Kiiski, Mika Julin/Joel Popov ja Mika Purho/Pyry Hyrkkönen.

Ykköspelaajien pelissä kohtasivat tämän vuoden SM-liigan kaksipeleissä voittamattomat TCT:n kapteeni Jesper Saarni ja TaTS:n aina vaarallinen kokenut liigajyrä Lauri Kiiski. Ottelun tärkeys näkyi alun hermostuneisuutena. Vieraiden Kiiski mursi Saarnin syötön siirtyen 3-1 johtoon. Ensimmäisessä erässä Saarni ei saanut hyökkäävää peliään toimimaan kuin ajoittain. Kiiski pelasi tarkasti, puolusti hyvin ja onnistui riittävästi sekoittamaan Saarnin peliä. Ensimmäinen erä kirjattiin Kiiskelle toisen syötönmurron turvin 6-2. Toisen erän ensimmäisessä pelissä Saarni sai ensimmäisen syötönmurtonsa ja piti perään oman syöttönsä siirtyen 2-0 johtoon. Kiiski voitti seuraavat kaksi syöttövuoroa, Saarni seuraavat kaksi edeten 4-2 johtoon. Kiiski osoitti jälleen kuuluisan taistelutaitonsa ottamalla seuraavat kaksi syöttövuoroa ja toinen erä oli tasan tilanteessa 4-4. Saarni taisteli vielä itselleen syötönmurron ja pääsi syöttämään toista erää itselleen tilanteessa 6-5. Kiiski väänsi väkisin murron takaisin ja toinen erä ratkaistiin tie-breakessa. Vaikka Kiiski siirtyikin minibreakilla 2-1 johtoon, seuraavat kaksi minibreakkia kirjattiin Saarnille upealla volley-stopparilla ja heti perään tarkalla kämmenohituksella. Kun Saarni piti omat syöttönsä, tilanne katkaisuerässä oli 6-4 Saarnin ja TCT:n hyväksi. Ensimmäinen eräpallo tuotti Saarnille tulosta jäätävällä rysty pitkin linjaa -ohituksella. Näin edettiin kolmannen erän kutkuttavaan match-tiebreakiin, jossa molemmat pelasivat todella hyvin. Saarnin aggressiivinen peli vei hänet 3-0 ja 5-1 johtoihin. Kiiski ei antanut periksi vaan kavensi 5-4:ään. Saarni löysi tärkeässä paikassa syöttönsä edeten 7-4 johtoon. Molemmat pitivät syöttönsä ja tilanne oli 9-6. Saarnin ensimmäisessä ottelupallossa sattui erikoinen tilanne, jossa pallo hajosi kesken pallorallin, pallottelua jatkettiin ja Kiiski kysyi ottelun tuomarilta: “Kauan me vielä jatketaan!”. Piste pelattiin uudestaan ehjällä pallolla ja vaikka pallo kuoli, ottelu ei ollut ohi, sillä Kiiski voitti tuon tärkeän pisteen. Kiiski tasoitti tilanteen 9-9:ään ja vasta Saarnin neljäs ottelupallo tuotti tuloksen katkaisupelin tilanteessa 10-9. Erä ja koko ottelu kirjattiin siis TCT:lle ja Saarnille luvuin 2-6, 7-6(4) 11-9.

Kakkospelaajien pelissä TaTS:n nuori Joel Popov sai revanssin kotijoukkueen Mika Julinista ja voitti ottelun 6-2,7-5. Ensimmäisen erän Popov aloitti terävästi ja mursi Julinin avaussyöttövuoron. Popov jatkoi hyviä otteitaan, piti kaikki omat syöttönsä ja mursi Julinin syötön siirtyen 5-2 johtoon. Popov piti myös viimeisen syöttönsä ja voitti ensimmäisen erän 6-2. Toinen erä oli tasaisempi. Molemmat mursivat kerran toistensa syötön ja tilanne oli 3-3. Popov vei kaksi seuraavaa peliä ja johti toista erää 5-3. Julin piti syöttönsä Popov ja pääsi syöttämään ottelua kotiin tilanteessa 5-4, mutta hermoili selvästi ja menetti syöttönsä. Popov sai kasattua itsensä, otti murron takaisin, piti syöttönsä ja vei tiukan väännön suoraan kahdessa erässä.


Kolmosten pelissä hienoisena ennakkosuosikkina kentälle isännän elkein astellut TCT:n Mika Purho voitti vierailijoiden Pyry Hyrkkösen suoraan kahdessa erässä 6-4, 6-4. Ensimmäisessä erässä Purho mursi Hyrkkösen toisen syöttövuoron. Tämän jälkeen Purho istui kuljettajan paikalla ja sinetöi ensimmäisen erän voiton hienolla volleystopparilla lukemin 6-4. Toista erää jatkettiin syötön pidoilla kunnes Hyrkkönen mursi Purhon syötön ja piti omansa siirtyen 4-1 johtoon. Tästä Purho ei häkeltynyt, vaan voitti seuraavat viisi geimiä peräkkäin ja otti tärkeän singelivoiton kotijoukkueelle. Mika Purho viimeisteli pisteensä tavaramerkillään, kovilla ja tarkoilla kämmenlyönneillään ja oli vakuuttava verkolla.

Nelipeliin lähdettiin kotijoukkueen 2-1 johtoasemassa. TCT valitsi parikseen kaksinpelien voittajat, kaverukset Mika “Purtsi” Purhon ja Jesper “Jepa” Saarnin. Verkon toiselle puolelle asettuivat oletetusti Lauri Kiiski ja Joel Popov. Neluri oli hyvätasonen ja jännittävä. Ensimmäisen erän alkua lukuunottamatta TCT:n pari Purho/Saarni olivat terävämpiä. Molemmissa erissä kotijoukkue mursi kahdesti vastustajien syöttövuoron häviten vain yhden omansa. Kotijoukkueella oli jo kaksi ottelupalloa 6-4, 5-3, tilanteessa, mutta TaTS sai vaivoin pidettyä syöttönsä. Purho ja TCT pitivät kuitenkin syöttönsä ja kotijoukkue voitti ottelun ja otti kaksi tärkeää sarjapistettä otteluvoitoin 3-1.

Kotijoukkue toivoo lisää yleisöä ja kannustusta lehtereille. Haluamme lisäksi muistuttaa, että pelaamme kaikki kolme singeliä yleisöystävällisesti samaan aikaan klo 16.30. TCT siirtyy joulutauolle sarjajohdossa menetettyään syyskaudella vain yhden pisteen Smash-tennikselle. Voitot ovat tulleet Lo-Te:sta, HLK:sta ja nyt siis TaTS:sta. Kevätkaudella pelaamme kaksi kotipeliä, joissa vastaan asettuvat 4.1. viime vuoden Suomen mestarit HVS ja 25.1. JTS Jyväskylästä. Vieraspelimme ovat 5.1. (VP), 11.1. (GT) sekä 15.2. “elämysmatkana” KarTe ennen play-offien alkua :). TCT kiittää kuluneesta syyskaudesta kaikkia pelaajia, tuomareita ja pientä asiatuntevaa fanijoukkoaan. Go TCT!
 Päivittänyt:

Tennis Club Tapiola

Tennis Club Tapiola

Kaikki uutiset
NAISET
Tulevat ottelut
12.10.2024
Smash - Smash-Kotka
TaTS - HVS
OVS - LVS
ÅLK - HLK
13.10.2024
HVS - HLK klo 12:00
SARJATILANNE
  O V-T P
HLK 0 0-0 0
HVS 0 0-0 0
LVS 0 0-0 0
OVS 0 0-0 0
Smash 0 0-0 0
Smash-Kotka 0 0-0 0
TaTS 0 0-0 0
ÅLK 0 0-0 0
 
Koko sarjataulukko