Miehet ETT Grani-Tennis HVS-Tennis Oulun Verkkopalloseura Sata-Tennis Smash Kotka Smash-Tennis Tampereen Tennisseura TVS Valkeakosken Tennis
Naiset Helsingin Lawn-Tennis Klubi HVS-Tennis LVS Oulun Verkkopalloseura Smash Kotka Smash-Tennis Tampereen Tennisseura Ålk
MIEHET
Tulevat ottelut
12.10.2024
ÅLK - HVS
ETT - LVS
Smash - GT
Smash-Kotka - TaTS
TVS - Sata
13.10.2024
TaTS - LVS
HVS - ETT
Smash-Kotka - TVS
Smash - ÅLK
Sata - GT
SARJATILANNE
  O V-T P
ETT 0 0-0 0
GT 0 0-0 0
HVS 0 0-0 0
LVS 0 0-0 0
Sata 0 0-0 0
Smash 0 0-0 0
Smash-Kotka 0 0-0 0
TVS 0 0-0 0
TaTS 0 0-0 0
ÅLK 0 0-0 0
 
Koko sarjataulukko
 

31.12.2013

Norpe Tennisliigan kevätkausi käynnistyy TCT:n komennossa

Norpe Tennisliiga on joulutauolla ja palaa tositoimiin miesten osalta 4. tammikuuta ja naisten osalta 11. tammikuuta. Kevätkaudella luvassa on jännittävää ja tasokasta tennistä, kun joukkueet taistelevat paikoista maaliskuun pudotuspeleissä.

Syyskauden jälkeen miesten runkosarjan piikkipaikalla komeilee TCT kolmella voitolla ja yhdellä tasapelillä. Joukkue koki viime kauden jälkeen kolauksen, kun ykköstähti Juho Paukku siirtyi pelaamaan kakkosdivisioonaa. Monet povasivat joukkueelle vaikeita aikoja, mutta toisin kävi. TCT taistelee tiukasti jopa runkosarjan voitosta. Kovin haastaja espoolaisille löytyy naapurista Helsingistä. Viime kauden mestari HVS on vain pisteen päässä. Paljon on pelissä, kun joukkueet kohtaavat heti kevätkauden ensimmäisessä ottelussa lauantaina 4.1. TCT:n kotikentällä Esport Centerissä. HLK on kolmantena samoissa pisteissä HVS:n kanssa, mutta yhden ottelun enemmän pelanneena. Yksi piste erottaa TaTS:n ja Smashin kolmossijasta ja heitä pisteen perässä sijoilla 6-8 ovat GT, V-P ja JTS.

Nousijajoukkue KarTe aloitti kauden räväkästi voittaen kotonaan Smashin ja pelaten tasan HVS:n kanssa. Joensuulaisten kotiotteluissa on ollut paljon katsojia ja erinomainen tunnelma, joten heille erityismaininta panostuksesta liigaan. Syyskauden toinen puolisko oli KarTelle pelillisesti vaikea ja se hävisi vierasottelut sekä TaTS:lle että HLK:lle. Mitään ei kuitenkaan ole vielä menetetty ja hyvä kevätkausi avaa joensuulaisille ovet playoffeihin. Toisen sarjanousijan Lo-Ten taival on ollut kivinen. Viisi ottelua ja viisi tappiota kertovat karua kieltään. Vaikka playoff paikka on valunut jo käytännössä liian kauas, taistelevat lohjalaiset vielä keväällä sarjassa säilymisestä.

Syyskauden pelaaja oli Jesper Saarni, jonka neljä kaksin- ja kolme nelinpelivoittoa siivittivät TCT:n hurjaan vireeseen. Seitsemän voiton mies oli myös GT:n argentiinalaisvahvistus Gustavo Gómez. Hänelle tosin mahtui mukaan kolme tappiota, kun Saarnilla niitä kertyi vain yksi. Toinen hyvän kauden pelannut ulkomaalaisvahvistus oli parhaimmillaan ATP-listalla 400 parhaan joukossa ollut ja tällä hetkellä sijaa 588 pitävä Smashiä edustava Viron Vladimir Ivanov, jonka saldo oli 3 voittoa sekä kaksin- että nelinpelissä. Myös HLK:n Antti Tuomi ylsi kuuteen voittoon (4 kaksinpelissä ja kaksi nelinpelissä). Jotain liigan kovuudesta kertoo se, että hiljattain ammattilaisuransa lopettanut Smashin Timo Nieminen jäi kaksinpeleissä saldoon 2-2.

Kaiken kaikkiaan miesten liigasyksy oli tasainen ja myös yllätyksellinen. Kuudesta playoff paikasta kamppailevat Lo-Tea lukuun ottamatta kaikki joukkueet ja samalla kaksi karsijan paikkaa kummittelevat kärkikaksikon ulkopuolella lähes jokaiselle.

Naisten liigan pelisysteemiä uudistettiin tälle kaudelle siten, että joukkueet jaettiin kahteen lohkoon viime kauden menestyksen perusteella. Ylemmässä lohkossa pelaavat viime kauden neljä parasta ja alemmassa loput joukkueet. Molemmat lohkot pelaavat kaksinkertaisen sarjan. Lohkovaiheen jälkeen ylemmän lohkon kaksi parasta pääsee suoraan semifinaaliin. Puolivälierissä ylemmän lohkon kolmanneksi sijoittunut kohtaa alemman lohkon toiseksi sijoittuneen ja ylemmän lohkon neljänneksi sijoittunut alemman lohkon ensimmäiseksi sijoittuneen.

Naisten sarjassa pelattiin syyskauden puolella vain kaksi kierrosta, joten suuria johtopäätöksiä uudesta pelisysteemistä tai joukkueiden voimasuhteista ei voi vielä tehdä. Joka tapauksessa kaksi pelattua kierrosta ovat tarjonneet tasokkaita otteluita. Ylemmän lohkon kärkipaikalla on TaTS ja alemman lohkon ykkösenä HLK. Molemmat ovat voittaneet kummatkin pelaamansa ottelut.

Miesten liiga jatkuu heti uuden vuoden jälkeisenä viikonloppuna tuplakierroksella. Naiset puolestaan jatkavat 11. ja 12. tammikuuta niin ikään kahden kierroksen viikonlopulla. Runkosarja huipentuu helmikuussa ja playoffit pelataan maaliskuussa.

Lue lisää tilastoista...
Liigan otteluohjelmat...


Päivittänyt:

Tennisliitto

Suomen Tennisliitto

Kaikki uutiset
NAISET
Tulevat ottelut
12.10.2024
Smash - Smash-Kotka
TaTS - HVS
OVS - LVS
ÅLK - HLK
13.10.2024
HVS - HLK klo 12:00
SARJATILANNE
  O V-T P
HLK 0 0-0 0
HVS 0 0-0 0
LVS 0 0-0 0
OVS 0 0-0 0
Smash 0 0-0 0
Smash-Kotka 0 0-0 0
TaTS 0 0-0 0
ÅLK 0 0-0 0
 
Koko sarjataulukko