Miehet ETT Grani-Tennis HVS-Tennis Oulun Verkkopalloseura Sata-Tennis Smash Kotka Smash-Tennis Tampereen Tennisseura TVS Valkeakosken Tennis
Naiset Helsingin Lawn-Tennis Klubi HVS-Tennis LVS Oulun Verkkopalloseura Smash Kotka Smash-Tennis Tampereen Tennisseura Ålk
MIEHET
Tulevat ottelut
12.10.2024
ÅLK - HVS
ETT - LVS
Smash - GT
Smash-Kotka - TaTS
TVS - Sata
13.10.2024
TaTS - LVS
HVS - ETT
Smash-Kotka - TVS
Smash - ÅLK
Sata - GT
SARJATILANNE
  O V-T P
ETT 0 0-0 0
GT 0 0-0 0
HVS 0 0-0 0
LVS 0 0-0 0
Sata 0 0-0 0
Smash 0 0-0 0
Smash-Kotka 0 0-0 0
TVS 0 0-0 0
TaTS 0 0-0 0
ÅLK 0 0-0 0
 
Koko sarjataulukko
 

22.3.2017

Norpe Tennisliiga huipentuu loppuotteluihin lauantaina

Norpe Tennisliigan loppuottelut kaudella 2016-2017 pelataan tulevana lauantaina. Miesten loppuottelussa kohtaavat helsinkiläiset Sata-Tennis ja HVS. Naisten mestaruuskin ratkaistaan helsinkiläisjoukkueiden kesken, kun Itä-Helsingin Smash saa finaalissa vastaansa HVS:n.

Sata hakee ensimmäistä Norpe Tennisliigan mestaruuttaan

Ennakkoasetelmat miesten loppuotteluun ovat erittäin mielenkiintoiset. Runkosarjan voittaja, itähelsinkiläinen Sata hakee 35-vuotisen historiansa ensimmäistä Norpe Tennisliigan mestaruutta. Suomalaisen tenniksen perinteikkäimpiin seuroihin kiistatta kuuluva HVS puolestaan tavoittelee viime kauden pettymyksen jälkeen paluuta kultakantaan.

Joulukuussa Talissa pelatussa runkosarjakohtaamisessa Sata oli HVS:aa vahvempi. Eero Vasa ja Harri Heliövaara voittivat tuolloin omat kaksinpelinsä. Kun HVS:n Emil Ruusuvuoren kukisti nuorten lupausten ottelussa Satan Otto Virtasen, ratkaistiin voittaja nelinpelissä. Siinä Satan kaksikko Heliövaara / Roope Kailaheimo oli HVS:n duoa Ruusuvuori / Aaro Pöllänen etevämpi, ja Sata vei koko kamppailun nimiinsä voitoin 3-1.

Sata lähtee loppuotteluun tavoittelemaan historiallista mestaruutta parhaalla mahdollisella miehistöllä. Joukkueen rankingin mukainen ykköspelaaja on hallitseva suomenmestari Harri Heliövaara. Joukkue saanee lisäksi finaaliin kovan luokan vahvistukset, kun kentällä nähtäneen myös Eero Vasa (ATP-1102) ja hiljattain 18-vuotiaiden suomenmestaruuden voittanut Virtanen. Kolmikon ohella Satan kokoonpanossa nähdään mahdollisesti myös kapteeni Kailaheimo ja Olli Penttilä.

Runkosarjan keskinäisessä ottelussa ilman Suomen ykköspelaaja Patrik Niklas-Salmista (ATP-741) pelannneella HVS:lla on loppuottelussa revanssin paikka. Viime kausi päättyi HVS:n osalta karvaaseen pettymykseen, kun runkosarjan kakkosena suoraan välieriin päässeet helsinkiläiset hävisivät TaTS:lle ja putosivat loppuottelusta. Tämän kauden selkeänä tavoitteena onkin alusta lähtien ollut viime kauden pronssin kirkastaminen finaalissa.

Sata lähtee loppuotteluun runkosarjan voittonsa myötä suosikkina. Tätä mieltä on myös HVS:n kapteeni Saku Siivonen, joka odottaa loppuottelusta hienoa tapahtumaa. Siivonen toivoo, että vastustaja on liiankin latautunut finaaliin.

- Toivottavasti näemme tasaisia ja jännittäviä pelejä. Odotan, että pelaajamme yltävät finaalissa kauden parhaaseen esitykseensä, ja Sata kaatuu taistellen, Siivonen toteaa.

Siivosen mukaan joukkueen kokoamisessa on haasteita, sillä kaikki välierissä pelanneet pelaajat ovat tällä hetkellä ulkomailla. HVS:n kokoonpano lauantain finaalissa on näin ollen arvoitus. Seuran ykköspelaajan, virolaisen Kenneth Raisman (ATP-690) panos olisi joukkueelle kullanarvoinen, kenties kirjaimellisesti. Lisäksi Kroatiassa pelaamassa olleet Niklas-Salminen ja Ruusuvuori olisivat äärimmäisen kovia vahvistuksia HVS:n mestaruushaaveiden kannalta, mikäli ovat käytettävissä. HVS:n pelaava miehistö lauantaina löytynee edellä mainittujen nimien lisäksi joukosta Pöllänen, Patrick Kaukovalta, Alex Hedman ja Tapio Nurminen.

Smash ennakkosuosikkina naisten loppuotteluun

Naisten finaalissakin nähdään helsinkiläisjoukkueiden välienselvittely, kun runkosarjan voittanutta Smashia vastaan asettuu runkosarjassa kolmanneksi sijoittunut HVS. Joukkueet kohtasivat runkosarjassa 8. tammikuuta, ja tuolloin Smash oli selvästi parempi voitoin 3-0.

Itä-Helsingin ylpeys Smash lähteekin naisten loppuotteluun ennakkosuosikkina. Joukkueen ykköstykki on kapteeni Piia Suomalainen (WTA-764). Suomen tämän hetken ykköspelaaja on joukkueen tärkein syömähammas mestaruutta tavoiteltaessa. Smashin kakkosase on Mia Eklund (WTA-982), joka lienee myös kentällä lauantaina. Eklundin ja Suomalaisen lisäksi Smashin väreissä kentällä saatetaan nähdä Hanna Tolonen ja Kristina Parviainen.

HVS:n kapteeni Emma Laine (WTA-794) odottaa loppuottelulta tasaista kamppailua ja hyvätasoista tennistä. Laine sysää ennakkosuosikin paineet runkosarjan voittaneelle Smashille. Hänen mukaansa HVS:n joukkue on kuitenkin hyvässä iskussa ja valmiina lauantain koitokseen.

- Meillä on äärimmäisen hyvä tiimihenki kentällä ja sen ulkopuolella. Joukkue on hyvässä kunnossa, joten innolla odotamme lauantaita. Mestaruus oli kauden alkaessa tavoitteena, eikä se ole muuttunut miksikään, Laine sanoo.

Laineen mukaan HVS:n pelaajatilanne on hyvä, sillä käytettävissä on lauantaina 4-5 naista. Viikon lopulla päätettävässä kokoonpanossa voisi ounastella nähtävän Laineen lisäksi ainakin joukkueen tämänhetkisen ykköspelaajan, Yhdysvaltain Sabrina Santamarian (WTA-573). Vahvasti Santamarian tavoin välierissä pelannut nuori venäläinen Anastasia Kulikova on potentiaalinen ehdokas pelaavaan kokoonpanoon. Myös suomalaisen naistenniksen superlupaus Oona Orpana saattaa olla Smash Clubin kentällä lauantaina.

Ainakin miesten loppuottelua on lauantaina mahdollista seurata livestreamin kautta. Tarkemmat tiedot asiasta viimeistään kokoonpanojen julkistamisen yhteydessä perjantaina.Päivittänyt:

Tennisliitto

Suomen Tennisliitto

Kaikki uutiset
NAISET
Tulevat ottelut
12.10.2024
Smash - Smash-Kotka
TaTS - HVS
OVS - LVS
ÅLK - HLK
13.10.2024
HVS - HLK klo 12:00
SARJATILANNE
  O V-T P
HLK 0 0-0 0
HVS 0 0-0 0
LVS 0 0-0 0
OVS 0 0-0 0
Smash 0 0-0 0
Smash-Kotka 0 0-0 0
TaTS 0 0-0 0
ÅLK 0 0-0 0
 
Koko sarjataulukko