Miehet ETT Grani-Tennis HVS-Tennis Oulun Verkkopalloseura Sata-Tennis Smash Kotka Smash-Tennis Tampereen Tennisseura TVS Valkeakosken Tennis
Naiset Helsingin Lawn-Tennis Klubi HVS-Tennis LVS Oulun Verkkopalloseura Smash Kotka Smash-Tennis Tampereen Tennisseura Ålk
MIEHET
Pelatut ottelut
17.02.2024
OVS - ÅLK 1 - 4
TaTS - HVS 0 - 3
Smash-Kotka - Smash 1 - 3
SARJATILANNE
  O V-T P
TaTS 9 28-8 28
HVS 9 27-9 27
ETT 9 22-14 22
Smash 9 20-16 20
TVS 9 20-16 20
Smash-Kotka 9 16-20 16
Sata 9 13-23 13
GT 9 12-24 12
OVS 9 11-25 11
VT 9 11-25 11
ÅLK 0 0-0 0
 
Koko sarjataulukko
 

15.2.2024

Mitalit jaossa – finaaliviikonloppu huipentaa TEHO Tennisliigan kauden

Mitalit jaossa – finaaliviikonloppu huipentaa TEHO Tennisliigan kauden

 

TEHO Tennisliigan ratkaisuhetket ovat käsillä. Jäljellä on enää neljä parasta, jotka ratkovat mitalien kohtalon. Myös viimeiset sarjapaikat ovat jaossa liigakarsinnoissa. Finaaliviikonloppuna on siis paljon pelissä!

Naisissa tuttu nelikko, uudet parit

Naisten välierissä nähdään samat joukkueet kuin viime vuonna: HVS, Smash, Smash-Kotka ja ÅLK. Otteluparit ovat kuitenkin erilaiset: HVS kohtaa välierässään ÅLK:n ja Smash Smash-Kotkan.

 

HVS:n kausi on kulkenut voitosta voittoon. ÅLK onnistui runkosarjan viimeisellä kierroksella pääsemään tasapeliin, mutta kaikki muut ottelut HVS on voittanut. Viime kaudella hopealle jääneen kestomenestyjän edellinen mestaruus on niinkin kaukaa kuin kaudelta 2018–2019, joten joukkue on varmasti nälkäinen.

 

HVS:n leveyttä kuvaa hyvin, että runkosarjassa joukkuetta edusti kymmenen pelaajaa, joista yhdeksän toi pisteitä seuran laariin. Heistä Aino Alkio, Jacqueline Cabaj Awad, Laura Hietaranta, Emilia Lehtinen sekä Stella Remander eivät kärsineet runkosarjassa yhtään tappiota. Finaaliviikonlopun kokoonpanoon on nimetty viisikosta muut paitsi Lehtinen. Tämän nipun voittaminen edellyttää erinomaista peliesitystä.

 

HVS:n välierävastustaja ÅLK jäi viime kaudella neljänneksi. Edellinen mitali on hopea keväältä 2019, jolloin juuri HVS vei finaalissa voiton. Silloisesta joukkueesta Asta Miettinen kantaa edelleen uskollisesti ÅLK-värejä ja on nimetty viikonlopun kokoonpanoon. Mukana ovat myös muun muassa Emelie Gabran ja runkosarjan kaksinpeleissä voittamattomasti esiintynyt Saara Aerila.

 

Runkosarjan päätöskierroksen ottelu päättyi siis 2–2-tasalukemiin. ÅLK saa tälläkin kertaa pistää parastaan kaataakseen runkosarjan voittajan.

 

Toisessa välierässä kohtaavat viime vuoden pronssimitalisti Smash sekä hallitseva mestari Smash-Kotka. Molemmat ovat viime vuosina tottuneet juhlimaan mitaleita: Smash on voittanut viitenä peräkkäisenä kautena mitalin, ja niistä kolme on kultaisia. Smash-Kotkan mitaliputki on neljän kauden mittainen.

 

Smash on ollut runkosarjan kärkikamppailussa alusta asti. Etenkin Ella Haavisto on ollut pisterohmu, mutta myös Julia Lintu ja Nuppu Palm ovat tuoneet seuralleen roppakaupalla pisteitä. Finaaliviikonloppuna joukkuetta vahvistaa myös Elena Malygina, joka on tällä kaudella pelannut vain yhden ottelun mutta joka ei ole vielä urallaan hävinnyt yhden yhtä Tennisliigan ottelua. Haavisto ja Malygina ovat tärkeitä pelaajia joukkueelleen, mutta mestaruus edellyttää taustatukea muiltakin.

 

Hallitseva mestari Smash-Kotka on pelannut jälleen hyvän kauden. HVS ja Smash olivat runkosarjassa parempia, mutta etenkin 4–0-voitto ÅLK:sta oli osoitus kotkalaisten potentiaalista. Klaudija Bubelyte on kantanut suurta vastuuta joukkueen menestyksestä, ja hän on saanut tukea muun muassa Emma Tuomiselta ja Daria Bibaninalta, jota ei ole nimetty tällä kertaa kokoonpanoon. Sen sijaan kokoonpanosta löytyy Venla Ahti, joka on viettänyt vuoden ulkomailla.

 

Tämä nelikko ratkoo siis naisten mitalit. Välierät pelataan perjantaina Smashin ja HVS:n kotikentillä ja mitaliottelut lauantaina Talin Tenniskeskuksessa.

 

Miehissä ainakin yksi uusi mitalisti

Smash ja Smash-Kotka selvittivät viime viikolla puolivälieristä tiensä välieriin. Kumpikaan ei ollut viime vuonna mitaleilla, joten ainakin yksi mitalijoukkue vaihtuu. Suoraan välieriin tiensä selvitti runkosarjan kärkikaksikko TaTS ja HVS, jotka muodostivat viime vuonna finaaliparin.

 

Runkosarjan voiton vei TaTS, joka hävisi vain yhden ottelun HVS:n vietyä marraskuussa voiton. Kärkipaikka tietää kotietua välierään, jossa vastaan asettuu Smash. Tamperelaiset juhlivat viime vuonna hopeaa, mutta edellinen mestaruus on kaudelta 2015–2016. Silloisesta joukkueesta Lauri Kiiski on edelleen mukana – eikä pelkästään mukana, sillä hän pelasi runkosarjan ilman tappioita ja on mukana finaaliviikonlopun kokoonpanossa.

 

Kokoonpanoon on nimetty tutut nimet, muun muassa Peetu Pohjola, Hermanni Tiainen ja Ristomatti Lanne, joka pelasi runkosarjassa seitsemän kaksinpeliä häviämättä erääkään. Samat pelaajat edustivat tamperelaisia viime vuonna finaalissa, jossa HVS siis juhli mestaruutta.

 

TaTSin välierävastustaja Smash oli viime kaudella karsinnoissa. Kausi 2023–2024 on siis sujunut paljon paremmin, ja voitto tasaisesta puolivälieräottelusta varmisti paikan mitalipeleissä. Edellinen mitali on kolmen vuoden takainen mestaruus.

 

Myös Smash saa tärkeimmät pelaajansa mukaan mitalipeleihin. Jeri Lassila, Oskari Paldanius, Elis Fjällberg, Arttu Ronkainen ja kumppanit ovat tuoneet tärkeitä pisteitä läpi runkosarjan ja pääsevät nyt pelaamaan kirkkaimmista mitaleista.

 

Toisen finaalipaikan ratkovat HVS ja Smash-Kotka. Nämä joukkueet kohtasivat välierässä myös viime kaudella, ja silloin HVS oli armoton: 3–0-voitto.

 

HVS voitti keskinäisen ottelun runkosarjassa 3–1. Viisi kertaa kuuden viime kauden aikana mestaruuden voittanut HVS on ilman muuta välierän suosikki. Leveästä joukkueesta peräti kahdeksan toi runkosarjassa HVS:lle pisteitä, ja myös finaaliviikonlopun kokoonpano on nimekäs: Otto Virtanen, Patrik Durasovic, Leevi Säätelä, Patrik Niklas-Salminen, Patrick Kaukovalta… Tämä viisikko pelasi runkosarjassa 16 kaksinpeliä ja voitti niistä 15. Hallitsevia mestareita ei helpolla pysäytetä.

 

Vierailijoiden näkökulmasta lohdullista on, että HVS jäi kuitenkin runkosarjassa toiseksi ja kärsi yhden tappionkin. Smash-Kotkan kausi ei nimittäin ole ollut yhtä menestyksekäs. 16 pistettä – yhtä monta kuin viime kaudella – toivat viime kauden tavoin viimeisen pudotuspelipaikan. Mitalipeleihin kotkalaiset etenivät voittamalla – viime kauden tavoin – ETT:n puolivälierässä 3–1. Vuosi sitten HVS voitti välierän, ja pronssiottelustakin tuli tappio, mutta nyt Smash-Kotka tavoittelee paluuta mitalikantaan.

 

Kotkalaisten kokoonpanosta löytyy jälleen lauma Ahteja sekä tutut Jussi Salmio ja Jesper Saarni. Lisäksi kokoonpanoon on nimetty Jack Karlsson Wistrand, jota ei ole tällä kaudella vielä nähty liigassa. HVS:n pudottaminen finaalista vaatisi huippuonnistumista, mutta kuten ETT-puolivälierässä nähtiin, kotkalaiset ovat yllätysvalmiita.

 

Liigakarsinnoissa pelataan sarjapaikoista

Välierien lisäksi viikonloppuna ratkotaan viimeisten sarjapaikkojen kohtalo. Naisten karsintaottelussa kohtaavat niukasti runkosarjan viimeiseksi jäänyt OVS sekä I-divisioonan voittanut TTS.

 

OVS:n kausi on ollut täpärien tappioiden sävyttämä. Yhdeksästä kolmeen erään venyneestä ottelusta vain kaksi päättyi oululaisten voittoon, mikä maksoi tärkeitä pisteitä. Etenkin nelinpelit olivat vaikeita, sillä ne eivät tuoneet yhtään pistettä runkosarjassa.

 

OVS saa kaikki avainpelaajansa mukaan karsintaotteluun: niin Saskia Soome, Eveliina Koivupuisto, Heidi Sarkkinen kuin Sofia Holopainen on nimetty kokoonpanoon. Heidän varassaan on, säilyttävätkö kauden 2015–2016 mestarit liigapaikan.

 

OVS:n haastaa TTS, joka voitti I-divisioonan tasaisen runkosarjan niukasti. Kolmen kärki oli nimittäin vain pisteen sisällä. Sarjanousu olisi TTS:lle ensimmäinen nykymuotoiseen liigaan. Etenkin Lila Humaloja ja Nanette Nylund ovat tuoneet tuusulalaisille runsaasti pisteitä, ja molemmilla on kokemusta myös Tennisliigasta. Myös Lotta Heiskasen panos on tärkeä. Tennisliigassa rutinoituneen vastustajan voittaminen olisi kova temppu, mutta mikään heittopussi I-divisioonan voittajajoukkue ei ole.

 

Miesten karsinnoissa kohtaavat OVS ja ÅLK. Viime kaudella puolivälieriin edennyt OVS jäi tällä kertaa yhdeksänneksi. VT jäi taakse ainoastaan keskinäisen ottelun pelisuhteen perusteella, eli suora putoaminenkin oli lähellä. Lopulta Valtteri Laitisen viimeisellä kierroksella voittama piste oli kullanarvoinen. Vaikka kausi oli vaikea, etenkin nelinpelit ovat sujuneet vahvasti, ja Aaron Matikkala ja Laitinen ovat tuoneet niistä tärkeitä pisteitä.

 

Matikkalan ja Laitisen lisäksi OVS:n kokoonpanosta löytyvät Lenni Loukkola sekä Jerry Mäkelä. Koko nelikolla on jo hyvin kokemusta liigaotteluista, joten helpolla heitä ei voiteta.

 

ÅLK nousi I-divisioonan viimeisellä kierroksella toiseksi, mikä varmisti paikan liigakarsintaan. Viimeksi ÅLK pelasi liigassa kaudella 2011–2012, ja edelliset kaudet ovat kuluneet I-divisioonan keskikastissa. Nyt paluu parrasvaloihin on yhden ottelun päässä. Avainpelaajiin lukeutuvat Lucas Eriksson, Leo Stenlund sekä Sean Bailey, jotka ovat tälläkin kaudella esiintyneet vahvasti. Heidän lisäkseen kokoonpanosta löytyy muun muassa Axel Eriksson.

 

Lauantaina siis nähdään, ketkä saavat viimeiset sarjapaikat seuraavalle liigakaudelle. Kaikki lauantain ottelut pelataan Talin Tenniskeskuksessa, jonne on vapaa pääsy! Otteluita voi seurata myös Ruutu Urheilun välityksellä. Herkullista tennisviikonloppua kaikille!

 

Ohjelma

Perjantai 16.2.

 

Miehet

TaTS–Smash klo 16.30

HVS–Smash-Kotka klo 18.00

 

Naiset

Smash–Smash-Kotka klo 17.30

HVS–ÅLK klo 18.00

 

Lauantai 17.2.

 

Miehet

OVS–ÅLK klo 12.30

Pronssiottelu klo 17.00

Loppuottelu klo 17.00

 

Naiset

OVS–TTS klo 12.00

Pronssiottelu klo 17.00

Loppuottelu klo 17.00Päivittänyt:

Tennisliitto

Suomen Tennisliitto

Kaikki uutiset
NAISET
Pelatut ottelut
17.02.2024
OVS - TTS 3 - 2
HVS - Smash-Kotka 3 - 1
ÅLK - Smash 0 - 3
SARJATILANNE
  O V-T P
HVS 7 23-5 23
Smash 7 19-9 19
Smash-Kotka 7 17-11 17
ÅLK 7 17-11 17
TaTS 7 13-15 13
HLK 7 12-16 12
LVS 7 6-22 6
OVS 7 5-23 5
TTS 0 0-0 0
 
Koko sarjataulukko