Miehet ETT Grani-Tennis HVS-Tennis Oulun Verkkopalloseura Sata-Tennis Smash Kotka Smash-Tennis Tampereen Tennisseura TVS Valkeakosken Tennis
Naiset Helsingin Lawn-Tennis Klubi HVS-Tennis LVS Oulun Verkkopalloseura Smash Kotka Smash-Tennis Tampereen Tennisseura Ålk
MIEHET
Tulevat ottelut
12.10.2024
ÅLK - HVS
ETT - LVS
Smash - GT
Smash-Kotka - TaTS
TVS - Sata
13.10.2024
TaTS - LVS
HVS - ETT
Smash-Kotka - TVS
Smash - ÅLK
Sata - GT
SARJATILANNE
  O V-T P
ETT 0 0-0 0
GT 0 0-0 0
HVS 0 0-0 0
LVS 0 0-0 0
Sata 0 0-0 0
Smash 0 0-0 0
Smash-Kotka 0 0-0 0
TVS 0 0-0 0
TaTS 0 0-0 0
ÅLK 0 0-0 0
 
Koko sarjataulukko
 

3.9.2016

Mielenkiintoisia pelaajasiirtoja Norpe Tennisliigassa

Norpe Tennisliigan kauden 2016-2017 vapaa siirtoraja umpeutui viime keskiviikkona. Liigajoukkueet olivat aktiivisesti liikkeellä pelaajamarkkinoilla ja tulevalle kaudelle tehtiin useita kiinnostavia pelaajasiirtoja. Seuraavassa on listattu niistä ehkä mielenkiintoisimmat.

Patrik Niklas-Salminen HVS-Tennis
Kaksi edellistä kautta hyvällä menestyksellä Grani Tenniksessä pelannut Patrik Niklas-Salminen siirtyy tulevaksi kaudeksi HVS-Tenniksen vahvuuteen. Tällä hetkellä kaksinpelin ATP-rankingissa sijalla 838 eli parhaimpana suomalaisena oleva kesän 2015 Wimbledonin poikien kaksinpelin semifinalisti nostaa helsinkiläiset yhdeksi liigan kovimmista mestarisuosikeista. Niklas-Salminen oli GT:n toissakauden kultajoukkueen avainpelaajia ja tärkeässä roolissa myös viime kauden hopeajoukkueessa.

Sabrina Santamaria HVS-Tennis
Myös HVS-Tenniksen naisten joukkue saa kovan luokan vahvistuksen, kun WTA-listalla sijalla 425 oleva Sabrina Santamaria liittyy joukkueeseen. 23-vuotias yhdysvaltalainen on edustuskelpoinen, sillä hän asuu tällä hetkellä Suomessa. Tuleva kausi on Santamarialle ensimmäinen Norpe Tennisliigassa.

Kenneth Raisma HVS-Tennis
HVS-Tenniksen miesten joukkueen toinen kova hankinta on etelänaapurin huippulupaus Kenneth Raisma. 18-vuotias virolainen on junioreiden ITF-rankingissa sijalla 16 ja ATP-listalla sijalla 909. Vertailun vuoksi voidaan todeta, että vain yksi suomalainen on tällä hetkellä häntä korkeammalla ATP-rankingissa. Raisma ei ole esiintynyt aiemmin tennisliigassa.

Mia Eklund Smash-Tennis
Naisten liigan kestomenestyjä Smash-Tennis saa kovan vahvistuksen, kun Suomen kolmosnainen Mia Eklund liittyy joukkueeseen. Tosin nähtäväksi jää, kuinka usein WTA-listalla sijalla 907 oleva ammattilaiskenttiä kiertävä Eklund on joukkueen käytettävissä. Myöskään hän ei ole aiemmin pelannut tennisliigassa.

Eero Vasa Sata-Tennis
Alkuvuodesta Davis Cup debyyttinsä tehnyt Eero Vasa pelaa tulevalla kaudella Sata-Tenniksen joukkueessa. Kaksi edellistä kautta Tennis Club Tapiolaa edustanut Suomen rankingissa sijalla kuusi ja ATP-listalla sijalla 1282 oleva 19-vuotias Vasa on viime kauden pronssijoukkueelle mieleinen vahvistus ja nostaa heidät tiukasti mestaruustaistoon.

Milka-Emilia Pasanen Tampereen Tennisseura
Viime kaudella mestaruuden Oulun Verkkopalloseurassa voittanut Milka-Emilia Pasanen tekee paluun Tampereen Tennisseuraan, jota hän edusti viimeksi kaudella 2013-2014. Suomen rankingissa sijalla kuusi oleva hallitseva sisäkenttien suomenmestari otti viime kaudella liigassa 14 voittoa 17 ottelusta ja vahvistaa entisestään tamperelaisten laajaa pelaajamateriaalia.

Ristomatti Lanne Tampereen Tennisseura
Yksi mielenkiintoisimmista siirroista on ehdottomasti myös Ristomatti Lanteen paluu kasvattajaseuraansa Tampereelle. Viime vuodet USA:n yliopistotennistä pelannut hallitseva ulkokenttien suomenmestari on edellisen kerran esiintynyt liigassa HVS:n paidassa kausilla 2012-2014, jolloin tuloksena oli kultaa ja pronssia. Suomen rankingissa sijalla 8 ja ATP-listalla sijalla 1909 oleva Lanne on kova vahvistus mestaruutta puolustavan TaTS:n miehistöön.

Sami Huurinainen Grani Tennis
Grani Tenniksen miesten joukkue saa riveihinsä ison annoksen kokemusta, kun kaksi edellistä kautta ykkösdivaria Hyvinkään Tennisseurassa pelannut Sami Huurinainen tekee paluun korkeimmalle sarjatasolle. Huurinaisen edelliset kolme esiintymistä tennisliigassa ovat tuoneet yhtä monta mitalia. Jyväskylän Tennisseurassa hän sai hopeaa kaudella 2011-2012. HVS-Tenniksessä tuli mestaruus 2012-2013 ja pronssia 2013-2014. Kiinnostavan siirrosta tekee myös se, että kansallisessa rankingissa sijalla 18 oleva Huurinainen päässee pelaamaan ainakin osan otteluista kolmospelaajana.

Jesper Saarni Smash-Tennis
Miesten kansallisessa rankingissa sijalla 27 oleva Jesper Saarni siirtyy viime kaudella vain niukasti karsinnat välttäneeseen Smash-Tennikseen. Edellisellä viidellä kaudella Tennis Club Tapiolan paidassa yhden kullan, yhden hopean ja yhden pronssin sekä yhteensä hurjat 52 otteluvoittoa ottanut Saarni tuo arvokasta osaamista sekä kaksin- että nelinpeliin ja nostaa Smashin vahvaksi mitalisuosikiksi.

Otto Virtanen Sata-Tennis
Joku voi ihmetellä, miksi Suomen rankingin sijalla 71 oleva Otto Virtanen mahtuu kuumimpien siirtojen listalle. Kannattaa käydä kauden aikana paikan päällä selvittämässä syy. ITF-rankingissa sijalla 578 oleva vasta 15-vuotias HVS-Tenniksen kasvatti on hyvää vauhtia nousemassa yhdeksi Suomen tenniksen tulevaisuudenlupauksista. Viime kaudella yhden ottelun liigassa pelannut Virtanen saa Harri Heliövaaran ja Eero Vasan rinnalla arvokasta kokemusta ja tuo myös lisää leveyttä joukkueen pelaajamateriaaliin.

Lisää tietoa muista mielenkiintoisista siirroista ja joukkueiden kokoonpanoista löydät miesten osalta täältä ja naisten osalta täältä. Norpe Tennisliigan kausi 2016-2017 käynnistyy 15. lokakuuta viidellä miesten ja kolmella naisten ottelulla. Koko otteluohjelma löytyy täältä.



Päivittänyt:

Tennisliitto

Suomen Tennisliitto

Kaikki uutiset
NAISET
Tulevat ottelut
12.10.2024
Smash - Smash-Kotka
TaTS - HVS
OVS - LVS
ÅLK - HLK
13.10.2024
HVS - HLK klo 12:00
SARJATILANNE
  O V-T P
HLK 0 0-0 0
HVS 0 0-0 0
LVS 0 0-0 0
OVS 0 0-0 0
Smash 0 0-0 0
Smash-Kotka 0 0-0 0
TaTS 0 0-0 0
ÅLK 0 0-0 0
 
Koko sarjataulukko