Miehet ETT Grani-Tennis HVS-Tennis Oulun Verkkopalloseura Sata-Tennis Smash Kotka Smash-Tennis Tampereen Tennisseura TVS Valkeakosken Tennis
Naiset Helsingin Lawn-Tennis Klubi HVS-Tennis LVS Oulun Verkkopalloseura Smash Kotka Smash-Tennis Tampereen Tennisseura Ålk
MIEHET
Pelatut ottelut
10.12.2023
HVS - Smash 3 - 1
ETT - TaTS 0 - 4
VT - TVS 2 - 2
Smash-Kotka - GT 2 - 2
Sata - OVS 4 - 0
Tulevat ottelut
06.01.2024
TVS - GT klo 11:30
Smash-Kotka - Sata klo 13:00
VT - OVS klo 16:00
Smash - ETT klo 17:30
07.01.2024
GT - OVS klo 17:00
ETT - Smash-Kotka klo 17:00
TVS - HVS klo 17:00
TaTS - VT klo 17:00
Smash - Sata klo 17:00
SARJATILANNE
  O V-T P
HVS 8 26-6 26
TaTS 8 24-8 24
Smash 7 17-11 17
ETT 7 15-13 15
TVS 7 14-14 14
Sata 7 12-16 12
Smash-Kotka 7 11-17 11
VT 7 9-19 9
OVS 7 8-20 8
GT 7 8-20 8
 
Koko sarjataulukko
 

18.11.2023

HVS vakuuttavassa vireessä, VT:lle avausvoitto – TEHO Tennisliiga jatkui Turussa

HVS vakuuttavassa vireessä, VT:lle avausvoitto – TEHO Tennisliiga jatkui Turussa

 

TEHO Tennisliigan historian toinen keskitetty tapahtuma alkoi lauantaina Turussa. Kaikki miesten ja naisten liigajoukkueet kokoontuivat saman katon alle pelaamaan täyden kierroksen. Ottelut pelattiin yhtä aikaa niin, että joka otteluparissa pelattiin kaksinpelit yksi kerrallaan ja niiden jälkeen nelinpeli. Sunnuntaina pelataan vielä toinen kierros.

Erityisesti HVS esiintyi edukseen, sillä sekä miehet että naiset ottivat täydet pisteet ja johtavat sarjaa. Miehissä ETT on tosin tasapisteissä.

HVS ja ETT miesten kärkeen, VT:lle avausvoitto

Miesten sarja jatkuu tasaisena. Viikonloppuun tultaessa Smash oli sarjan kärjessä, ja HVS, ETT, Sata ja TaTS jakoivat toista sijaa vain kaksi pistettä perässä. Päivän kierroksen jälkeen neljä parasta ovat pisteen sisällä, ja HVS ja ETT jakavat kärkisijaa.

Sata joutui taipumaan ETT:n käsittelyssä puhtaasti 4–0. Voiton takuumiehinä kunnostautuivat Otso Martikainen, Jami Savolainen, Linus Lagerbohm sekä nelinpelin Savolaisen kanssa voittanut Felix Alopaeus. Martin Tirkkosen (Sata) ja Savolaisen (ETT) ottelu ratkaistiin pitkän kaavan kautta, ja lopulta Savolainen voitti sen 6–4, 6–7, 12–10. Näin Sata kärsi kauden avaustappionsa. ETT kohtaa seuraavaksi viikonlopun isäntäjoukkueen TVS:n.

HVS puolestaan voitti kauden alavireisesti aloittaneen GT:n myös 4–0. Viktor Durasovic, Leevi Säätelä ja Julius Kaverinen eivät antaneet vastustajilleen erääkään. Totutun vakuuttavasti esiintynyt mestarisuosikki kohtaa sunnuntaina OVS:n. Viime kaudella runkosarjan toiseksi sijoittunut, ensimmäisistä otteluista vain kaksi pistettä saalistanut GT puolestaan kohtaa sarjanousija VT:n ja haluaa varmasti kasvattaa pistesaldoaan.

Helpolla GT ei kuitenkaan tule pääsemään sunnuntainakaan. VT osoitti tänään vahvuutensa kukistamalla viime kaudella mitaleista pelanneen Smash-Kotkan 3–1 ja ottamalla kauden avausvoittonsa. Sarjanousijalla on kolmen ottelun jälkeen koossa viisi pistettä, eli kausi on alkanut pirteästi.

Ville-Petteri Ahti toi Smash-Kotkalle pisteen, mutta Valtteri Telinkangas voitti Jussi Salmion 6–4, 5–7, 10–7 ja Aleksander Kvits nousi voittoon Valtteri Ahdista lukemin 4–6, 6–3, 10–4. Kun vielä Telinkangas ja Kvits toivat pisteen nelinpelistä, saattoivat valkeakoskelaiset juhlia ensimmäistä voittoaan ylimmällä tasolla sitten joulukuun 2019.

VT:n Pauli Partinen oli tyytyväinen tulokseen, vaikka oma kaksinpeli päättyi tappioon. Sarjanousija on osoittanut pärjäävänsä kotimaisen tenniskerman joukossa. ”Muutos Tennisliigaan on ollut odotetunlainen, kova sarja ja jokaisen pisteen eteen saa tehdä kovasti duunia. Ollaan osoitettu kuuluvamme liigaan”, Partinen kertoi. ”Huomenna lähdemme hakemaan toista peräkkäistä voittoa, playoffjuna on aikataulussaan”, Partinen totesi sunnuntain GT-ottelusta.

Pasi Ahti puolestaan totesi Smash-Kotkalle jääneen paljon parannettavaa. Toisaalta joukkue on myös siipirikkoinen. Vesa Ahdin leikkaus sujui kuulemma hyvin ja on mahdollista, että hänet nähdään tammikuun kierroksilla. ”Siitä olisi iso apu. Kauden lopussa toivottavasti on ykkösketju. Mihin se sitten riittää, se jää nähtäväksi”, Pasi Ahti kommentoi.

TaTS haki pitkäksi venyneessä ottelussa arvokkaan 3–1-voiton Smashista. Molempia joukkueita on povattu sarjan kärkikastiin, ja ottelusta muodostui odotetun jännittävä. Arttu Ronkainen toi Smashille pisteen voittamalla Peetu Pohjolan lopulta 3–6, 6–4, 10–8. Muut ottelut menivätkin TaTSille: Lauri Kiiski sekä pitkän kaavan kautta Jeri Lassilan luvuin 4–6, 6–4, 10–7 voittanut Hermanni Tiainen toivat pisteet kaksinpeleistä ja Pohjola ja Tiainen vielä nelinpelistä. Smash kohtaa sunnuntaina Smash-Kotkan, ja TaTSia vastaan asettuu Sata.

Myös kotijoukkue TVS otti lauantaina voiton: OVS kaatui 4–0. Voiton takuumiehinä kunnostautuivat Eero Vasa, Santtu Leskinen sekä Tuomas Rikkonen. Rikkonen on ainoa mies, joka on tällä kaudella pelannut kolme kaksinpeliä ja voittanut ne kaikki.

Smash ja ÅLK tasapeliin

Smash ja ÅLK tasasivat pisteet viime kauden pronssiottelun uusinnassa. Ella Haavisto jatkoi odotetun vahvoja otteitaan ja oli mukana molemmissa joukkueensa pisteissä. Nelinpelissä hänen parinaan pelasi Nuppu Palm. Haaviston kauden alku on ollut vakuuttava: kolme kaksinpeliä, kaikki voittoja, kolme nelinpeliä, kaikki voittoja.

Kaksi muuta kaksinpeliä päättyivät kuitenkin ÅLK:n voittoon: Asta Miettinen ja Saara Aerila toivat joukkueelleen pisteet. Haaviston tavoin heistäkään kumpikaan ei ole vielä tällä kaudella kärsinyt tappiota kaksinpeleissä. ÅLK kohtaa sunnuntaina TaTSin, Smash puolestaan HVS:n.

Smash-Kotka aiheutti HLK:lle kauden ensimmäisen tappion. Klaudija Bubelyte ja Daria Bibanina voittivat kaksinpelinsä ja hakivat yhdessä vielä nelinpelivoiton. Sitä ennen Ilona Kanerva oli tuonut HLK:lle pisteen. Kotkalaiset ottivat siis kauden avausvoittonsa lukemin 3–1.

Pasi Ahti kuvasi kauden alkua mollivoittoiseksi, mutta tänään peli kulki. Rosteri on kapea, sillä Venla Ahti ja Eeva Ristola ovat ulkomailla, eikä se voi olla vaikuttamatta. ”Klaudijan (Bubelyte) vaikutus on iso, hän on kuitenkin ammattilainen. Nuorten ja Klaudijan vastuu on suuri”, Ahti antoi kunniaa nuorelle joukkueelle.

Smash-Kotka venyi viime kaudella mestaruuteen, mutta tällä kaudella Ahti näkee suojattinsa haastajiksi. ”Tänä vuonna sarjassa pysyminen on ensimmäinen realistinen tavoite ja kaikki siitä eteenpäin on plussaa. Olemme enemmän haastajia kuin mestaruuden puolustajia. Myös viime vuonna olimme haastajia: tavoite oli playoffs, ja loppu oli plussaa”, Ahti muisteli vielä edellistä kautta. Tällä hetkellä kotkalaiset ovat mukana tasaisessa kamppailussa pudotuspeleihin oikeuttavista sijoista, mutta runkosarjaa on vielä monta kierrosta jäljellä.

HVS jatkoi vahvaa alkukauttaan ja voitti LVS:n 4–0. Kolmen ottelun jälkeen viime vuoden hopeamitalistit ovat menettäneet vain yhden pisteen Smash-Kotkaa vastaan. Kaksinpeleissä HVS:n Valeria Gorlats, Satu Kyyrä ja kaikki kauden viisi otteluaan voittanut Aino Alkio veivät voitot, ja nelinpelissä pisteen HVS:lle toi pari Laura HietarantaAada Inna.

TaTS puolestaan voitti OVS:n jännittävässä ottelussa 3–1. Voitto oli tamperelaisille kauden ensimmäinen, kun taas OVS jahtaa edelleen avausvoittoaan. Kaksinpeleissä Ilona Haavisto kukisti Heidi Sarkkisen 6–4, 6–2 ja Milla Kotamäki Eveliina Koivupuiston 6–1, 2–6, 10–8. Oululaisten ainokaisesta voitosta vastasi Saskia Soome, joka voitti Khloe Kärkkäisen 6–4, 6–1. Tasaisessa nelinpelissä Kotamäki ja Haavisto voittivat Soomen ja Sofia Holopaisen lopulta 3–6, 7–5, 11–9. OVS kohtaa sunnuntaina HLK:n, TaTS puolestaan kenties päivän kiinnostavimmassa ottelussa ÅLK:n.

Sunnuntain ottelut

Kaikki ottelut alkavat klo 10.

Miehet
ETT–TVS
Smash-Kotka–Smash
OVS–HVS
GT–VT
TaTS–Sata

Naiset
OVS–HLK
HVS–Smash
Smash-Kotka–LVS
ÅLK–TaTSPäivittänyt:

Tennisliitto

Suomen Tennisliitto

Kaikki uutiset
NAISET
Pelatut ottelut
10.12.2023
OVS - HVS 1 - 3
HLK - LVS 3 - 1
Tulevat ottelut
06.01.2024
Smash - TaTS klo 17:30
07.01.2024
TaTS - LVS klo 13:00
Smash - HLK klo 13:00
ÅLK - HVS klo 13:00
OVS - Smash-Kotka klo 13:00
SARJATILANNE
  O V-T P
HVS 6 21-3 21
ÅLK 6 15-9 15
Smash-Kotka 6 14-10 14
Smash 5 13-7 13
HLK 6 12-12 12
TaTS 5 8-12 8
LVS 6 5-19 5
OVS 6 4-20 4
 
Koko sarjataulukko