Miehet ETT Grani-Tennis HVS-Tennis Oulun Verkkopalloseura Sata-Tennis Smash Kotka Smash-Tennis Tampereen Tennisseura TVS Valkeakosken Tennis
Naiset Helsingin Lawn-Tennis Klubi HVS-Tennis LVS Oulun Verkkopalloseura Smash Kotka Smash-Tennis Tampereen Tennisseura Ålk
MIEHET
Tulevat ottelut
14.10.2023
TVS - Smash-Kotka klo 11:30
VT - Smash klo 12:00
OVS - TaTS klo 14:00
ETT - HVS klo 15:00
GT - Sata klo 17:30
15.10.2023
GT - ETT klo 11:00
TaTS - TVS klo 13:00
OVS - Smash klo 14:00
Smash-Kotka - HVS klo 15:00
Sata - VT klo 17:00
SARJATILANNE
  O V-T P
ETT 0 0-0 0
GT 0 0-0 0
HVS 0 0-0 0
OVS 0 0-0 0
Sata 0 0-0 0
Smash 0 0-0 0
Smash-Kotka 0 0-0 0
TVS 0 0-0 0
TaTS 0 0-0 0
VT 0 0-0 0
 
Koko sarjataulukko
 

27.1.2013

HVS-Tenniksen mestaruusjahti jatkui suvereenilla kotivoitolla, nyt voitoitta jäi TCT

HVS-Tenniksen mestaruusjahti jatkui suvereenilla kotivoitolla, nyt voitoitta jäi TCT

Miesten Tennisliigan välierässä HVS isännöi vieraita Tapiolasta, kun TCT kävi lunastamassa liput kesälomalle.

 

Viime kaudella ykkösdivisioonassa rämpinyt HVS oli tehnyt ennen ottelua mahdottomasta mahdollista, nousijan paikalta se oli hilannut itsenä liigakärkeen ja suoraan semifinaaleihin. Vastustajaksi valikoitui tiukan pohdinnan jälkeen viime kauden mestari Tennis Club Tapiola, joka oli hoitanut oman puolivälieränsä kunnialla. Kokoonpanoissa oli nähtävissä, että nyt pelataan tosissaan. HVS pisti isompaa vaihdetta silmään ja laittoi kehiin Davis Cup- jäsenistään parivaljakon Harri Heliövaara ja Micke Kontinen. Kolmosen rooliin pääsi kapteeni Sami Huurinainen. TCT vastaavasti oli päättänyt ulosmitata koneistonsa kaikki tehot kärkikolmikollaan Juho Paukku, Jesper Saarni ja Mika Purho. Joukkueiden aiempi kohtaaminen runkosarjan avauskierroksella päättyi 3-1 HVS:n eduksi.

Ykköstykkien kohtaamisessa toisistaan mittaa ottivat siis sormileikkauksen jälkeen paluuta kentille tekevä Harri Heliövaara ja Lahdessa varusmiespalvelusta suorittava TCT:n Juho Paukku. Ottelusta oli lupa odottaa tasaista vääntöä mutta sen sijaan nähtiinkin yhden miehen show. Alusta asti Heliövaaran peruslyönneissä oli käsittämättömän hyvä pituus eikä Paukulle jäänyt muuta roolia kun istua HVS:n miehen kylmässä kyydissä. Edes Paukun pelin kulmakiviin kuuluva syöttö saanut aikaan säröä Heliövaaran panssariin vaan ensimmäinen erä lyötiin tilastoihin puhtaasti 6-0. Toiseen erään odotettiin vahvasti liigoissa esiintyneen Paukun ryhtiliikettä. Se jäi näkemättä ja kokematta kun kotiyleisön edessä hurmiossa esiintynyt Heliövaara riisui tapiolalaisen vieraan aseista game kerrallaan. Ensimmäiset saunajuomat sai laittaa kylmään kun loppuluvuiksi merkittiin kotijoukkueen eduksi oikeutetut 6-0 6-2.

Viime viikkoina Brittein saarilla kymppitonneja pelannut kotijoukkueen Micke Kontinen niitti hyvää satoa runkosarjassa ykköspelaajana, tänään oli vuoro kokeilla kakkospelaajan tonttia aina yllätysvalmista TCT:n Jesper Saarnia vastaan. Ottelun alku oli ainakin kotijoukkueen näkökulmasta hieman tunnustelevaa ja Kontisen aiemmissa otteluissa nähty lentokeli oli vaihtunut tahmeanoloiseen peruspuurtamiseen. Kovasyöttöinen Saarni latoi liukuhihnalta painavia ykkösiä mutta palautusgameissa lyönti ei kuitenkaan tippunut. Ensimmäinen erä eteni näin tie-breakiin, jonka Saarni väänsi itselleen. Erä tapiolalaisille 7-6(5). Kakkoserän alkaessa kentällä nähtiin täysin toisenlainen Kontinen, jostain oli löytynyt kummasti lisää energiaa.  Hän mursi Saarnin syötön heti alkuun mutta Saarni vastasi piakkoin ottamalla sen takaisin. Kotiyleisön tukemana Kontinen alkoi vähitellen päästä niskanpäälle ja vierailijan otteita leimasi väsymys ja hätäiset ratkaisut. Lopulta toinen erä kääntyi kotijoukkueen nimiin 6-4. Kolmannen erän uusista palloistakaan ei ollut apua vaan väsähtäneen Saarnin nopeat ratkaisuyritykset tuottivat enemmän virheitä kun pisteitä. Kun Kontinen vielä sai oman pelinsä raiteilleen, ei kolmannen erän voittajasta jäänyt epäselvyyttä, näin koko ottelu HVS:lle luvuin 6-7(5) 6-4 6-2.

Kuten otteluennakko tiesi kertoa, joukkueiden kolmannessa aallossa nähtiin uusintaottelu aiemmasta kohtaamisesta. Siinä pisteistä väänsivät kapteenin C:llä varustettu HVS:n Sami Huurinainen ja revanssihengessä taisteluun lähtenyt Mika Purho. Huurinaisen edellisestä liigaottelusta oli aikaa reilut kaksi kuukautta ja ottelun alussa se näkyi aavistuksen tahmeana syöttö- ja peruslyöntipelaamisena. Tahtia se ei ilmeisesti haitannut vaan ensimmäisessä erässä Huurinainen sai hankittua tarvittavat murrot ja erän hän sinetöi kylmän viileästi neljällä peräkkäisellä ässällä. Toisessa erässä Purho tarkensi omaa peliään eikä kotijoukkueen kapteeni saanut palautuksissaan parasta irti kuluneilla palloilla. Ilman murtoja erä huipentui tie-break ratkaisuun, jossa Purho väläytti parasta osaamistaan vieden sen selvin 7-3 lukemin. Ratkaisevaan erään päätuomari Toomas Jurikivi sihautti uuden pallopurkin auki ja Huurinainen oli jälleen kuin uudelleensyntynyt. Iso peli alkoi kantaa hedelmää, syöttö ja kämmen puhuivat jälleen omaa kieltään. Purho jäi täysin vailla mahdollisuuksia ja Huurinaisen paluu liigakentille ei olisi voinut olla komeampi, Kajaanin karhu sai sinetöidä nousijajoukkueen finaalipaikan 6-2 6-7(3) 6-3 lukemin.

Tulokset

HVS – TCT 3-0

Harri Heliövaara – Juho Paukku 6-0 6-2

Micke Kontinen – Jesper Saarni 6-7(5) 6-4 6-2

Sami Huurinainen – Mika Purho 6-2 6-7(3) 6-3

Jälleenkään stadilaiset eivät jättäneet mitään arvailujen varaan. Otteluennakon lupausten mukaisesti viime kauden mestari lähti tutustumaan kesälaitumiin täysin tyhjin käsin, halusivat he sitä tai eivät. Finaalissa, joka pelataan lauantaina 9. helmikuuta Talin Tenniskeskuksessa, iso ja paha HVS saa saunaseuraa Tampereelta. Vastustajana on siis Tampereen Tennisseura, jonka pojat laittavat pellot pakettiin ja lähtevät maalta kaupunkiin. Luvassa lienee hieman tiukempi kamppailu, koska runkosarjassa HVS:n ainoa pistemenetys tuli juuri TaTS:aa vastaan. Tähän otteluun saattaa olla syytä nykäistä jopa vitosvaihdetta silmään.Päivittänyt:

HVS-Tennis

HVS-Tennis

Kaikki uutiset
NAISET
Tulevat ottelut
14.10.2023
TaTS - HLK klo 13:00
ÅLK - LVS klo 14:30
HVS - Smash-Kotka klo 17:00
Smash - OVS klo 17:30
15.10.2023
Smash-Kotka - Smash klo 10:00
HVS - TaTS klo 10:00
LVS - OVS klo 12:00
HLK - ÅLK klo 13:00
SARJATILANNE
  O V-T P
HLK 0 0-0 0
HVS 0 0-0 0
LVS 0 0-0 0
OVS 0 0-0 0
Smash 0 0-0 0
Smash-Kotka 0 0-0 0
TaTS 0 0-0 0
ÅLK 0 0-0 0
 
Koko sarjataulukko