Miehet ETT Grani-Tennis HVS-Tennis Oulun Verkkopalloseura Sata-Tennis Smash Kotka Smash-Tennis Tampereen Tennisseura TVS Valkeakosken Tennis
Naiset Helsingin Lawn-Tennis Klubi HVS-Tennis LVS Oulun Verkkopalloseura Smash Kotka Smash-Tennis Tampereen Tennisseura Ålk
MIEHET
Tulevat ottelut
12.10.2024
ÅLK - HVS
ETT - LVS
Smash - GT
Smash-Kotka - TaTS
TVS - Sata
13.10.2024
TaTS - LVS
HVS - ETT
Smash-Kotka - TVS
Smash - ÅLK
Sata - GT
SARJATILANNE
  O V-T P
ETT 0 0-0 0
GT 0 0-0 0
HVS 0 0-0 0
LVS 0 0-0 0
Sata 0 0-0 0
Smash 0 0-0 0
Smash-Kotka 0 0-0 0
TVS 0 0-0 0
TaTS 0 0-0 0
ÅLK 0 0-0 0
 
Koko sarjataulukko
 

10.2.2022

HVS kotikentällään mestaruusjahtiin - vastassa Smash ja Smash-Kotka

HVS kotikentällään mestaruusjahtiin - vastassa Smash ja Smash-Kotka

 

TEHO Sport Tennisliigan finaalit pelataan HVS-Tenniksen kotikentällä Talin Tenniskeskuksessa 12.2. klo 14.30 alkaen. HVS saa vastaansa naisissa hallitsevan mestarin Smashin ja miehissä ensimmäistä kertaa liigafinaaliin yltäneen Smash-Kotkan.

Voit seurata kaikkia otteluita Ruutu Urheilun kautta.

Yllättävätkö kotkalaiset kivikovan HVS:n?

Smash-Kotkan miehet ovat tehneet pitkän matkan aina IV-divisioonasta alkaen tähän hetkeen. Joukkue on saavuttanut korkeimmalla sarjatasolla kaksi pronssia 2014-15 ja 2017-18. Lisäksi joukkue on sijoittunut neljänneksi 2018-19 ja 2019-20.

- On kyllä huikeat fiilikset päästä loppuotteluun. Ennen viime viikonloppua, emme ikinä olisi uskoneet olevamme täällä asti. Meidän kaltaiselle pienelle seuralle ovat nämä isoja juttuja, kommentoi kotkalaisten Ville-Petteri Ahti.

Miesten viime kauden mestari Smash ei tänä vuonna yltänyt pudotuspeleihin, joten nyt veljesseura Smash-Kotka ja kestomenestyjä HVS tavoittelevat nimeään mestariksi. HVS hakee paluuta mestariksi yhden välikauden jälkeen - viime kaudella noutaja tuli puolivälierässä, mutta sitä ennen helsinkiläiset juhlivat kolmena kautena peräkkäin.

- Tässä vaiheessa voimme olla jo tyytyväisiä, kun olemme päässeet finaaliin. Kasaamme joukkueen lauantaille valmiiksi ja virittäydymme finaali-iskuun. On todella mukavaa päästä pelaamaan mestaruudesta kotikentällä. Toivottavasti moni pääsee paikalle kannustamaan ja nauttimaan parhaasta kansallisesta tenniksestä, sanoi HVS:n kapteeni Saku Siivonen.

Siivonen toivottaa Smash-Kotkan tervetulleeksi Taliin ja onnittelee myös seuraa sen historian ensimmäisestä miesten finaalipaikasta. Viime kaudella Smash-Kotkan naiset ylsivät ensimmäistä kertaa loppuotteluun ja tuloksena oli hopeaa.

- Meillä on ollut kotkalaisten kanssa monia tiukkoja otteluita vuosien saatossa. Odotan hyvin taistelevaa ja latautunutta vastustajaa - mikäs sen viihdyttävämpi ennakkoasetelma.

- HVS on todella kova. Jos välierässä TVS-Tennistä vastaan oli melkoinen vuori kiivettävänä - on tuo vuori nyt vielä paljon korkeampi. Mitään emme kuitenkaan anna ilmaiseksi, vaan lähdemme täysillä haastamaan ennakkosuosikkeja. Lauantaina sitten nähdään, jos saisimme vielä yhden yllätyksen aikaan, päätti Ahti.

Runkosarjassa joukkueet tasasivat pisteet 14.1. Tuolloin sisäkenttien Suomen mestari Vesa Ahti ja Oskari Eerola johdattivat kotkalaiset 2-1 johtoon kaksinpelien jälkeen, mutta runkosarjan parhaan Patrik Niklas-Salmisen kaksinpelivoitto ja nelinpelivoitto yhdessä Julius Kaverisen kanssa tasasivat pisteet. Joukkueet ovat asettaneet alla olevat ryhmitykset kokoonpanoikseen - pelaavat kaksinpelaajat julkaistaan pelipäivän aamuna klo 9.00.

HVS: Matteo Viola, Otto Virtanen, Patrik Niklas-Salminen, Aleksi Löfman, Leevi Säätelä, Sami Huurinainen
Smash-Kotka: Ivan Nedelko, Vesa Ahti, Ville-Petteri Ahti, Oskari Eerola, Valtteri Ahti, Jussi Salmio

Rakkaiden kilpailijoiden kohtaaminen: HVS vai Smash mestariksi?

Naisten loppuottelussa kohtaavat helsinkiläisseurat HVS ja Smash. Smash lähtee otteluun hallitsevana mestarina.

Seurat ovat dominoineet naisten liigakenttiä kuluneiden vuosien aikana, sillä Smash on voittanut kaksi viimeisintä mestaruutta ja sitä ennen juhli HVS kolmesti.

- Meillä on loistavat fiilikset, varmasti on hyvä kamppailu tulossa. HVS:lla on tosi kova joukkue joka tapauksessa ja me lähdemme kultataistoon hyvillä fiiliksillä, kommentoi Smashin pelaaja-kapteeni Piia Suomalainen.

- On mahtavaa pelata kotikentällä Talissa. Lähdemme keskittymään omaan tekemiseen ja nauttimaan päivästä hyvällä sekä yhtenäisellä joukkuefiiliksellä, sanoi HVS:n kapteeni Emma Laine.

Joukkueiden runkosarjakohtaaminen joulukuussa Talissa päättyi HVS:n 3-1 voittoon, kun kaksinpeleissä tuulettivat Stella Remander, Sade Scharlin ja Aada Inna. Nelinpelistä pisteen otti sarjan paras duo Suomalainen/Ella Haavisto.

- Ella on ollut läpi kauden hyvässä iskussa, nuorisomme on ottanut hommaa hyvin haltuun ja taistellut arvokkaita pisteitä sekä nelinpelaamisemme Ellan kanssa on toiminut koko ajan paremmin ja paremmin, kuvaili Suomalainen.

HVS:n Laine lopetti puheenvuoronsa sysäämällä paineet vastustajilleen joukkueensa runkosarjavoitosta huolimatta.

- Smash on puolustava mestari, niin eiköhän kaikki paineet ole heidän kenttäpäädyssään.

Joukkueiden kokoonpanot kauden huipennukseen ovat:

HVS: Anastasia Kulikova, Sabrina Santamaria, Emelie Gabran, Stella Remander, Sade Scharlin, Aada Inna
Smash: Elena Malygina, Ella Haavisto, Piia Suomalainen, Natalia Papshev, Nuppu Palm, Alexandra KålaPäivittänyt:

Tennisliitto

Suomen Tennisliitto

Kaikki uutiset
NAISET
Tulevat ottelut
12.10.2024
Smash - Smash-Kotka
TaTS - HVS
OVS - LVS
ÅLK - HLK
13.10.2024
HVS - HLK klo 12:00
SARJATILANNE
  O V-T P
HLK 0 0-0 0
HVS 0 0-0 0
LVS 0 0-0 0
OVS 0 0-0 0
Smash 0 0-0 0
Smash-Kotka 0 0-0 0
TaTS 0 0-0 0
ÅLK 0 0-0 0
 
Koko sarjataulukko